20/5: Η ημερομηνία που τρέμει ο Ζελένσκι! Ρώσοι: «Εγκληματίας και ψευδοπρόεδρος»

Και επίσημα πλέον εξάντλησε κάθε περιθώριο που του παρέχει το ουκρανικό Σύνταγμα για να μείνει "νόμιμα" στην εξουσία.

Την επίσημη λήξη της προεδρικής θητείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σηματοδοτεί η παρέλευση της 20ης Μαΐου, κάτι που ίσως του προκαλέσει κι άλλα προβλήματα, κυρίως στο εσωτερικό μίας Ουκρανίας που «βράζει».

Τα βλέμματα -δικαίως- στρέφονται στους Ρώσους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του πάνω στο θέμα, τονίζοντας πως για τη Μόσχα ο Ζελένσκι ούτως ή άλλως αποτελεί «νόμιμο στόχο».

Αυτό βέβαια, κατά τον ίδιο, δεν αναιρεί το γεγονός πως μπορεί να «χρειαστεί» στο να υπογράψει μία συνθήκη παράδοσης και έπειτα να συλληφθεί και να δικαστεί για εγκλήματα και ρωσικών πληθυσμών.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Από ερωτο-απαντήσεις του πρακτορείου TASS

Για τη Ρωσία, η οριστική απώλεια της νομιμότητας από τον ψευδοπρόεδρο της πρώην Ουκρανίας δεν θα αλλάξει τίποτα. Ήδη ηγείται ενός πολιτικού καθεστώτος εχθρικού προς τη Ρωσία, η οποία μας κάνει πόλεμο.

Και οι ηγέτες των χωρών που διεξάγουν πόλεμο θεωρούνται πάντα νόμιμος στρατιωτικός στόχος. Για εμάς είναι ήδη εγκληματίας πολέμου και η απώλεια της υπηρεσιακής του ιδιότητας δεν αλλάζει τίποτα.

Αν και αυτός, όπως οποιοσδήποτε από τους διαδόχους του (αν και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εδώ για νόμιμη διαδοχή), μπορεί να είναι το μέρος που υπογράφει την πράξη της άνευ όρων παράδοσης. Όπως, για παράδειγμα, ο Alfred Jodl ή ο Wilhelm Keitel το έκαναν αυτό για λογαριασμό της ναζιστικής Γερμανίας και των ενόπλων δυνάμεών της.

Η περαιτέρω μοίρα του Zelensky δεν είναι αδιάφορη για εμάς. Πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί για εγκλήματα κατά Ρώσων και Ουκρανών πολιτών. Εάν είναι αδύνατο να παραδοθεί ένας τέτοιος εγκληματίας, θα πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες που εφαρμόζονται για τους τρομοκράτες. Αυτή είναι ακριβώς η μοίρα που είχε ο πνευματικός δάσκαλος του Zelensky, ο ναζιστής, Stepan Bandera.

Ερώτηση TASS: Ποιον θεωρεί τώρα η Ρωσία επικεφαλής της Ουκρανίας;

Ένα εγκληματικό καθεστώς δεν έχει και δεν μπορεί να έχει νόμιμο άρχοντα. Είναι πάντα κι αυτός εγκληματίας. Όσο για τον ονομαστικό ή πραγματικό ηγέτη (αρχηγό) ενός τέτοιου καθεστώτος, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Οποιοδήποτε γουρούνι.

Για το διεθνές δίκαιο και για το καταρρακωμένο κράτος της «Ουκρανίας», η προσωπικότητά του, βασισμένη σε κανονικές νομικές θέσεις, είναι αδιάφορη. Ένα τέτοιο άτομο θα παραμείνει για εμάς μόνο εγκληματίας. Ωστόσο, μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων και συμμετέχον στην υπογραφή της πράξης παράδοσης».

απεμπε-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί