• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορωνοϊός – ΗΠΑ: «Έσβησε» 8χρονη χωρίς υποκείμενο νόσημα στη Βόρεια Καρολίνα

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: «Έσβησε» 8χρονη χωρίς υποκείμενο νόσημα στη Βόρεια Καρολίνα

Θλίψη για την 8χρονη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ που πέθανε λόγω σοβαρών επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό, ενώ δεν είχε προβλήματα υγείας ή υποκείμενα νοσήματα.

Μόλις λίγες μέρες χρειάστηκαν για να σβήσει το χαμόγελο από το πρόσωπο της 8χρονης Aurea Soto Morales, λόγω των επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό κι ενώ δεν είχε προβλήματα υγείας ή υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το newpost.gr, tο 8χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Καρολίνα έπεσε σε κώμα το Σάββατο και τη Δευτέρα και δεν ξύπνησε ποτέ. Όπως είπαν οι γιατροί, ο εγκέφαλος ξαφνικά διογκώθηκε, υπέστη επιληπτική κρίση και έπεσε σε βαθύ κώμα. Λίγες ώρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή, εξαιτίας των επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό.

Λίγο αργότερα, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι επίσης είχαν τον νέο κορωνοϊο στον οργανισμό τους, παρ’ ότι δεν είχαν νοσήσει.

Το μικρό κορίτσι, γνωστή ως «Yoshi», άρχισε να αισθάνεται άρρωστη την περασμένη εβδομάδα. «Η αδερφή μου και εγώ ξεκινήσαμε να έχουμε τα συμπτώματα COVID-19», είπε η αδελφή της, Τζένιφερ Μοράλες.

Η 8χρονη Yoshi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή και το Σάββατο ο εγκέφαλός της άρχισε να διογκώνεται, ώσπου έπεσε σε κώμα. Τελικά υπέκυψε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού τη Δευτέρα.

«Όλοι το συνδέουν με τους ηλικιωμένους, καθώς πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που θα το πάρουν, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αδερφή μου το κατάλαβε», είπε η Τζένιφερ Μοράλες, οι γονείς της οποίας απηύθυναν έκκληση σε όλους να το πάρουν σοβαρά, διότι αφορά τους πάντες, ανεξάρτητα με την ηλικία.

photo eurokinissi