Κοινοβούλιο Λιθουανίας: Απαγόρευσε σε Ρώσους να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα, επικαλούμενο “λόγους εθνικής ασφάλειας”

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει σε Ρώσους υπηκόους να αγοράζουν ακίνητη περιουσία στη χώρα της Βαλτικής, επικαλούμενο κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει μέχρι το 2024, δεν θα περιλαμβάνει τους Ρώσους που έχουν αποκτήσει άδεια διαμονής στη χώρα.

Το Κοινοβούλιο σταμάτησε επίσης την έκδοση νέων θεωρήσεων εισόδου (βίζες) σε υπηκόους της Ρωσίας και της συμμάχου της Λευκορωσίας.

Πολλοί πολίτες αυτών των δύο χωρών που φέρουν άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως θεωρήσεις εισόδου που είχαν εκδοθεί προηγουμένως, θα υπόκεινται «σε ατομικούς εκτεταμένους ελέγχους» στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων πολιτών υποστηρίζει τις επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της χώρας της, και δεν αναλαμβάνει ενέργειες προκειμένου να σταματήσει την επίθεση του καθεστώτος της χώρας της, άρα μοιράζεται την ευθύνη», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Τζουργκίτα Νελιουπσιένε στο Κοινοβούλιο κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί