Αυτές οι προληπτικές ακυρώσεις θα αφορούν επίσης την Κυριακή το 20% των πτήσεων στα αεροδρόμια Λιόν-Σεντ-Εξιπερί και Μασσαλίας-Προβηγκίας. Σ’ αυτό το τελευταίο αεροδρόμιο, οι εταιρείες θα ακυρώσουν επίσης το 20% του προγράμματός τους για τη Δευτέρα.
Για να προσαρμόσει τον όγκο των πτήσεων με τον αριθμό των ελεγκτών που παραμένουν στις θέσεις τους και να αποφύγει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, η DGAC είχε ήδη απαιτήσει από τους αερομεταφορείς να ματαιώσουν σήμερα το 30% των πτήσεών τους στο Ορλί και το 15% αύριο, Σάββατο.
Εξάλλου μια πτήση στις πέντε θα ματαιωθεί στα αεροδρόμια Μασσαλίας-Προβηγκίας, Μπορντό-Μερινιάκ και Λιόν-Σεντ-Εξιπερί, τόσο σήμερα όσο και αύριο, Σάββατο.
Αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν αντίκτυπο στο σύνολο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.
Τα περισσότερα μεγάλα γαλλικά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σήμερα σχετικά περιορισμένες καθυστερήσεις – λιγότερο από μισή ώρα στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις, σύμφωνα με την DGAC.
Εξαίρεση αποτελούν οι καθυστερήσεις κατά σχεδόν 50 λεπτά στις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Τουλούζης-Μπλανιάκ και 45 λεπτών στις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Μπορντό και σ’ εκείνο της Βασιλείας-Μυλούζης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 14χρονου δικυκλιστή – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε δρόμους της Τούμπας
- Μπλόκα: Σε ποια σημεία δύο αυτοκινητόδρομων της Δυτικής Ελλάδας εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων
- Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €250 εκατ. του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές ΜμΕ
- Μια πολύ σημαντική δήλωση αναφορικά με τους BRICS
Κύρια Θέματα









