Περιστατικό το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκε σε πόλη της Ρωσίας, όταν άνδρας ο οποίος άνηκε στην κατηγορία των ατόμων που θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, αποφάσισε πως δεν θέλει να μεταφερθεί από τους άνδρες των υγειονομικών αρχών και να εξεταστεί και για αυτό άρχισε να τρέχει για να τους ξεφύγει.
Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Αρζάμας, με τον άνδρα να απομακρύνεται από ένα κινούμενο ασθενοφόρο και να καταδιώκεται από άνδρες που φορούσαν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και το βίντεο στο οποίο καταγράφηκε το κυνηγητό έγινε αμέσως viral.
Ορισμένοι από τους χρήστες του διαδικτύου υπέθεσαν πως ο άνδρας ήταν μολυσμένος με τον κορονοϊό και δεν ήθελε να νοσηλευτεί, ενώ άλλοι, σαφώς εντυπωσιασμένοι από την ευκολία με την οποία «απέδρασε» από τους «διώκτες» του ο άνδρας σχολίασαν πως ίσως πρόκειται απλώς για έναν αθλητή που δεν ήθελε να τεθεί σε καθεστώς καραντίνας.
Τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού ωστόσο τις αποκάλυψε ο δήμαρχος της πόλης Αρζάμας, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για άνδρα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ο οποίος επειδή υπήρχε η υποψία πως είχε προσβληθεί από τον COVID-19, επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις πριν μεταφερθεί σε κέντρο φροντίδας. Ο άνδρας όμως από ότι αποδείχθηκε, είχε άλλα σχέδια.
Το σύντομο κυνηγητό έληξε όταν ο άνδρας τελικά κατέληξε στα χέρια των αρχών και μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αναμένονται την Κυριακή.
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)









