Κίνα: Η δημοφιλής ιππασία με καμήλες εμπνέει ειδικά φανάρια στη μέση της ερήμου!(vid)

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η ιππασία με καμήλα είναι τόσο δημοφιλής διασκέδαση στο βουνό Mingsha και τα γραφικά σημεία Crescent Spring στην έρημο Kumtag της Κίνας που οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν φανάρια καμήλας για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ένα από τα τελευταία πράγματα που θα περιμένατε να βρείτε στη μέση μιας ερήμου είναι ένα λειτουργικό φανάρι, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά στους αμμόλοφους του βουνού Mingsha και του φυσικού πάρκου Crescent Lake, στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας.

Κατά τη διάρκεια των ετήσιων διακοπών στις αρχές Μαΐου, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν σε αυτά τα φυσικά τουριστικά σημεία και επιδίδονται σε ποικίλες δραστηριότητες, η πιο δημοφιλής από τις οποίες είναι αναμφίβολα η καμήλα.

Το 2023, υπήρχαν περίπου 2.400 καμήλες διαθέσιμες για ιππασία, καθώς και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες την ημέρα μόνο στα γραφικά σημεία Mingsha Mountain και Crescent Spring, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ευτυχώς, οι τοπικές αρχές βρήκαν μια έξυπνη λύση – φανάρια καμήλας.

Όσο παράξενο και αν φαίνεται η χρήση φαναριών στη μέση μιας ερήμου, είναι λογικό. Το 2023, την πρώτη ημέρα του Μαΐου, το όρος Mingsha δέχτηκε πάνω από 10.000 επισκέπτες και ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 20.000 τις επόμενες ημέρες των εορτών της Άνοιξης. Πολλοί από αυτούς περπάτησαν κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, αλλά μερικές χιλιάδες επέλεξαν να απολαύσουν το τοπίο με καμήλα, και αυτό δημιούργησε κυκλοφοριακή συμφόρηση στη δημοφιλή διαδρομή.

Με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών που σήμαιναν πότε έπρεπε να σταματήσουν οι καμήλες για να επιτρέψουν στους πεζούς να περάσουν, το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει. Όταν το πράσινο φως καμήλας είναι αναμμένο, οι καμήλες μπορούν να περάσουν. όταν ανάβει το κόκκινο φως της καμήλας, οι καμήλες σταματούν για να περάσουν πρώτα οι πεζοί.

Ευτυχώς, στην έρημο Kumtag της επαρχίας Gansu, οι πορείες με καμήλες δεν θα είναι πλέον πρόβλημα χάρη σε αυτά τα έξυπνα φανάρια καμήλας. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν γίνει πλέον κάπως τουριστικό αξιοθέατο σε ένα ήδη υπερπλήρες τουριστικό σημείο.

Περισσότεροι από 240 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάς φέτος, πολλοί από τους οποίους συρρέουν σε δημοφιλή γραφικά σημεία . Μερικά από αυτά γεμίζουν τόσο πολύ αυτή την περίοδο που πρέπει να εκδώσουν δημόσιες ανακοινώσεις καλώντας τους τουρίστες να μην έρθουν γιατί απλά δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτούς.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί