Καταρρέει η Τουρκία: Ξύλο για λίγα τρόφιμα – Μετρά μέρες ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνωστισμός και «μπουλούκια» παρά τον κορωνοϊό...

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις, ως μέτρο καταπολέμησης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο απολογισμό των θυμάτων στην χώρα ξεπερνά πλέον τους 1.000, επίσημα, ενώ ανεπίσημα δείχνουν να είναι κατά πολύ περισσότεροι.

Η Άγκυρα σταμάτησε επίσης όλες τις διεθνείς πτήσεις, επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια στο εσωτερικό, έκλεισε σχολεία, μπαρ και καφενεία και ανέστειλε τις μαζικές προσευχές.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά στο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης 16 εκατομμυρίων κατοίκων καθώς δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση ότι σούπερ μάρκετ και φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτά με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εικόνες χάους και πανικού έξω από καταστήματα.

Με τόσο κόσμο σε «ουρές» δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που τα πνεύματα οξύνθηκαν και πολίτες άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον για «ένα κομμάτι ψωμί».

Η οργή κατά του Ερντογάν έχει αυξηθεί, και η θέση του πια είναι επισφαλής. Στις αποτυχίες στα μέτωπα εκτός Τουρκία, ήρθε να προστεθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Τα «καμπανάκια» για την τουρκική οικονομία πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, δίνοντας την εντύπωση πως η Άγκυρα απλά περιμένει ένα «θαύμα» για να μην πέσει ξανά στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί