“Καταποντισμός”της τιμής του αργού κάτω από 1 δολάριο! H μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου καταβαραθρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 0 δολάριο το βαρέλι σε ένα κλείσιμο μιας εφιαλτικής συνεδρίασης Οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν πετρέλαιο, λόγω της έλλειψης δυνατότητας αποθήκευσής του. Το συμβόλαιο που εκπνέει στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης […]

Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου καταβαραθρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 0 δολάριο το βαρέλι σε ένα κλείσιμο μιας εφιαλτικής συνεδρίασης

Οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν πετρέλαιο, λόγω της έλλειψης δυνατότητας αποθήκευσής του.

Το συμβόλαιο που εκπνέει στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν πετρέλαιο πρέπει να βρουν το συντομότερο δυνατόν αγοραστές. Επειδή τα αποθέματα είναι υπερκορεσμένα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να βρουν αγοραστές.

Κατά συνέπεια η τιμή του βαρελιού του WTI έκλεισε στα -37,63 δολάρια.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία, ενώ ένα κλείσιμο σε αυτά τα επίπεδα θα είναι πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό των 10,42 δολ. το βαρέλι στις 31 Μαρτίου του 1986, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Δυστυχώς οι περικοπές που συμφώνησε ο ΟΠΕΚ στην παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια δεν είναι αρκετές μπροστά στην πρωτοφανή οικονομική κατάρρευση που γνωρίζουν οι μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του ’30.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί