Καντέρ κατά Ερντογάν: «Έχω να δω τους δικούς μου από το 2015 και ο πατέρας μου κινδυνεύει με φυλάκιση»

Ο Ενές Καντέρ έχει υποχρεωθεί σε… αποξένωση από τους δικούς του από τη στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν τον κατηγορεί ως προδότη λόγω των σχέσεών του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς μίλησε στο NBC για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει αυτό το «κυνηγητό» από τον Τούρκο πρόεδρο στον ίδιο και την […]

Ο Ενές Καντέρ έχει υποχρεωθεί σε… αποξένωση από τους δικούς του από τη στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν τον κατηγορεί ως προδότη λόγω των σχέσεών του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς μίλησε στο NBC για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει αυτό το «κυνηγητό» από τον Τούρκο πρόεδρο στον ίδιο και την οικογένειά του.

«Τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, ήμουν με τον κύριο Γκιουλέν. Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο, στην Πενσυλβάνια όπου κατοικεί. Όταν ενημερώθηκε πως γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία φαινόταν σοκαρισμένος και μετά άρχισε να προσεύχεται για την πατρίδα του. Μετά βγήκε ο Ερντογάν και τον κατηγόρησε για το πραξικόπημα και εγώ αναρωτιόμουν ‘πλάκα μας κάνει;’. Ήμουν εκεί και ξέρω πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο πραξικόπημα. Από τότε αποφάσισα να αρχίσω να μιλάω για το τι έγινε εκείνη τη νύχτα, γιατί σκοτώθηκαν 250 Τούρκοι», τόνισε ο Καντέρ.

Όπως δήλωσε, πλέον τον έχουν «φιμώσει» τα Μέσα της πατρίδας του. «Κανείς από τα τουρκικά ΜΜΕ δεν θέλει να μου μιλήσει πλέον. Ο Ερντογάν ελέγχει τα media στην Τουρκία. Από το 2016 που αποφάσισα να μιλάω όλο και περισσότερο γι’ αυτά τα θέματα, υπήρχαν συνέπειες για την οικογένειά μου
», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής γενετικής και απολύθηκε μετά την απόπειρα για πραξικόπημα. Η αδερφή μου πήγε για έξι χρόνια στην ιατρική και τώρα δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ο μικρός αδερφός μου, γιατί ο μεγάλος παίζει μπάσκετ στην Ισπανία, ήταν σε μια ομάδα μπάσκετ της Τουρκίας και τον έδιωξαν. Ανάγκασαν την οικογένειά μου να βγάλει ανακοίνωση πως με αποκηρύσσουν. Δύο μήνες μετά, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε αστυνομία στο σπίτι μας στην Τουρκία και κατέσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για να δουν αν είμαστε ακόμη σε επαφή ή όχι. Αν έβρισκαν οποιαδήποτε επαφή μαζί μου, θα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Και μετά από την έρευνα αυτή, ο πατέρας μου έμεινε στη φυλακή για επτά μέρες. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε μέσω των ΜΜΕ και τελικά αποφυλακίστηκε, αλλά ακόμη και τώρα κάθε 3-4 μήνες τρέχει στα δικαστήρια και τον κατηγορούν επειδή απλώς είναι ο πατέρας μου. Τώρα έχει μια ακόμη δίκη και αν κριθεί ένοχος θα πάει στη φυλακή για 5,5 χρόνια», συνέχισε.

Ο Καντέρ έχει ξεχάσει από πότε έχει να δει τους δικούς του. «Έχει περάσει πολύς καιρός. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά, κάπου το 2015 μάλλον. Είχα πάει στην Τουρκία τότε, αλλά πλέον οι δικοί μου δεν μπορούν να βγουν από την Τουρκία και εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω. Ούτε τους έχω δει καν μέσω Skype. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό… Πέρσι ήταν να παίξουμε ένα παιχνίδι με τους Νικς στο Λονδίνο, αλλά δεν μπορούσα να πάω γιατί θα με συλλάμβαναν και θα με έστελναν στην Τουρκία. Το όνομά μου ήταν στην Ιντερπόλ! Η τουρκική κυβέρνηση έχει αυτή τη δύναμη. Μου είπαν από την ομάδα μου επειδή είναι μόνο ένα ματς να μην το ρισκάρουμε να ταξιδέψω», ανέφερε.

Από SportFm, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί