Κακοκαιρία Ciaran: Η καταιγίδα που αναφέρεται να σαρώσει Βρετανία και Γαλλία (video)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Ciaran» σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία και Ιρλανδία, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστα ισχυρή καταιγίδα.

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να φέρει από την Πέμπτη (2.11.2023) σφοδρούς ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 80 μίλια την ώρα σε όλη τη Βρετανία. Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται τα ταξίδια, ενώ – όπως σημειώνουν – οι καταστροφές σε κτίρια είναι σχεδόν σίγουρες. Τα κύματα ενδέχεται να φτάσουν από τα 6 μέχρι και τα 12 μέτρα.

Στη νότια Αγγλία αναμένεται βροχή ύψους 60 χιλιοστών κατά τόπους, ενώ ακόμα και μικρότερης έντασης βροχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλες περιοχές της βόρειας Αγγλίας και της Σκωτίας, οι οποίες επλήγησαν από την καταιγίδα Babet, ενώ σε κάποιες περιοχές τα νερά όπως αναφέρεται δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησε ότι η στάθμη του ποταμού Μπαν στο Μπάνμπριτζ έχει ανέβει «επικίνδυνα». Η προειδοποίηση ακολουθεί τις σοβαρές πλημμύρες στο κέντρο της πόλης Νιούρι και τη μερική κατάρρευση μιας γέφυρας στο βόρειο Λουθ.

Στο Νιούρι, η αστυνομία συνέστησε στον κόσμο να αποφύγει το κέντρο της πόλης λόγω «πρωτοφανούς πλημμύρας». Μεγάλα τμήματα της πόλης βρίσκονται για ώρες κάτω από το νερό.

Το Meteo France προειδοποίησε ότι η καταιγίδα Ciaran πρόκειται να σαρώσει τη βορειοδυτική Γαλλία από το βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη «Le Figaro», «η πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού θα πέσει πολύ γρήγορα, ενισχύοντας τις ριπές του ανέμου. Αυτό είναι γνωστό ως “μετεωρολογική βόμβα”».

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί