«Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσουμε ενδεχόμενη παρέμβαση σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Θα ασχοληθούμε με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και άλλων υλικών, θα δούμε αν πρέπει να παρέμβουμε και αν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για να μπορέσουμε να παρέμβουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι. Υπενθυμίζεται ότι την 31η Δεκεμβρίου έπαψε να ισχύει η μείωση των κρατικών φόρων στα καύσιμα και η τιμή τους άρχισε σταδιακά να αυξάνεται.
«Χαίρομαι που πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διότι και σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε εκείνη του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, υπάρχουν κάποιοι που επωφελούνται. Δεν μπορείς να πληρώνεις ένα λίτρο βενζίνης 1,70 ευρώ σε μια πόλη και 2,39 ευρώ σε μια άλλη, πρέπει να γίνουν προσεκτικοί έλεγχοι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας του κόμματος της Λέγκα.
Τις τελευταίες ημέρες, η οικονομική αστυνομία και η εισαγγελία της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν ελέγχους με στόχο να εξακριβώσουν αν η αύξηση της τιμής των καυσίμων συνδέεται με φαινόμενα κερδοσκοπίας. Οι ενώσεις καταναλωτών της χώρας υπογραμμίζουν ότι παρότι σταμάτησε η μείωση του κρατικού φόρου στα καύσιμα, μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά και, κατά συνέπεια, οι αυξήσεις στα πρατήρια βενζίνης θεωρούνται αδικαιολόγητες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο