Η αστυνομία ανέφερε ότι τα αδέρφια είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και διέδιδαν την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους μέσω του διαδικτύου.
Η ισπανική Πολιτοφυλακή στη χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι έχει ταυτοποιήσει «σημαντικές διεθνείς διασυνδέσεις» μεταξύ των αδερφών και ατόμων που έχουν συλληφθεί ή βρίσκονται υπό έρευνα σε ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με αυτό που χαρακτηρίζεται ως «τζιχαντιστική απειλή».
Η ισπανική αστυνομία είχε τη συνδρομή του αμερικανικού FBI και της βραζιλιανής αστυνομίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.
Τα αδέρφια, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, εμφανίσθηκαν πριν δικασθούν και κρατούνται στην φυλακή ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Η ισπανική αστυνομία, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες στη Μαδρίτη από ισλαμιστές το 2004, στις οποίες σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι, έχει συλλάβει περισσότερους από 1.000 φερόμενους ως τζιχαντιστές, 56 εκ των οποίων το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβάινει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας