ΗΠΑ: Βρέθηκε χρονοκάψουλα 104 ετών κατά την κατεδάφιση σχολείου: Δείτε τι υπήρχε μέσα

Ανάμεσα στα ερείπια ενός έργου κατεδάφισης ενός πρώην λυκείου της Μινεσότα , εργάτες οικοδομών έπεσαν πάνω σε έναν θησαυρό παγωμένο στο χρόνο: μια χρονοκάψουλα ηλικίας 104 ετών!

Η κάψουλα, που θάφτηκε το 1920 στο γυμνάσιο Owatonna στην Owatonna, βρέθηκε ενώ το πλήρωμα κατέστρεφε τις μπροστινές κολόνες και τις πόρτες του σχολείου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακαλύψαμε ότι μια χρονοκάψουλα είχε τοποθετηθεί στον ακρογωνιαίο λίθο του γυμνασίου», δήλωσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς FOX ο Jeff Elstad, ο διευθυντής της σχολικής περιφέρειας. «Είναι πάντα συναρπαστικό να μαθαίνουμε περισσότερα για την ιστορία της κοινότητάς μας και τους ανθρώπους που είχαν την προνοητικότητα να χτίσουν ένα υπέροχο σχολείο που θα εξυπηρετούσε τόσους πολλούς μαθητές για γενιές».

Η χρονοκάψουλα άνοιξε προσεκτικά κατά τη διάρκεια μιας κοινοτικής εκδήλωσης τη Δευτέρα. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα περιελάμβαναν έναν κατάλογο δασκάλων και διευθυντών στα δημόσια σχολεία Owatonna το 1920, την εφημερίδα του γυμνασίου, τρεις τοπικές εφημερίδες, οικονομικές καταστάσεις και άλλα.


«Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς μπορεί να συμπεριληφθεί, πολλά από τα αντικείμενα όπως οι εφημερίδες και η τοπική ιστορία είναι χαρακτηριστικά αυτού που περιλαμβάνεται σε μια χρονοκάψουλα», εξήγησε ο Έλσταντ, προσθέτοντας, «Ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό να ανακαλύπτεις τα αντικείμενα που μοιράζονταν συγκεκριμένα πληροφορίες για τα σχολεία εκείνης της εποχής.

Η Επιτροπή του Μουσείου Λυκείου της Owatonna συνεργάζεται επί του παρόντος με την Ιστορική Εταιρεία της Κομητείας Steele για να στεγνώσει και να διατηρήσει τα αντικείμενα. Στη συνέχεια θα καθορίσουν ποια αντικείμενα θα εκτεθούν στο σχολείο και ποια θα μπουν στις συλλογές της ιστορικής εταιρείας.


Ο Έλσταντ είπε ότι αυτή η εμπειρία επέτρεψε στην κοινότητα να ανατρέξει στην τοπική ιστορία.

«Εκτιμούμε την ιστορική σημασία της χρονοκάψουλας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ιστορία μας για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί