Ο εισαγγελέας της κομητείας Σάφολκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ότι οι ένορκοι έκριναν ένοχους τους Valerie Owusu και Emmanuel Addae για τη δολοφονία δευτέρου βαθμού του King Owusu.
Η Valerie Owusu και ο Addae αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 25 χρόνια έως ισόβια , ενώ η δικαστική απόφαση αναμένεται να βγει τον Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το true crime daily.
Τον «άφησαν εκεί να πεθάνει»
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μεταξύ 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2021, η Valerie Owusu και ο Addae «χτύπησαν με βάναυσο τρόπο» το θύμα με «τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά όργανα» μέσα στο σπίτι τους. Η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε, μέχρι που τελικά, μετά από τρεις ημέρες έχασε τις αισθήσεις του. Η Valerie Owusu και η Addae είδαν τη σωματική επιδείνωση του θύματος, αλλά δεν κάλεσαν για βοήθεια, δεν μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο ούτε του παρείχαν ιατρικές φροντίδες.
Υπέφερε για μέρες στα χέρια τους
Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον King Owusu στο σπίτι ενός συγγενή την 1η Απριλίου 2021, και εκεί τον «άφησαν να πεθάνει». Το μέλος της οικογένειας φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι και να βρήκε το θύμα νεκρό και κάλεσε το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Suffolk, το οποίο έσπευσε άμεσα στον τόπο του εγκλήματος. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Southside, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο King Owusu είχε «ξυολοκοπηθεί από την κορυφή ως τα νύχια» και τα τραύματά του, «τα οποία ήταν πάρα πολλά για να τα μετρήσει κανείς, προκάλεσαν τον θάνατό του».
Οι Valerie Owusu και Addae κατηγορήθηκαν για το θάνατο του αγοριού στα μέσα Απριλίου 2022, ένα χρόνο πιο μετά, εξαιτίας των προκλήσεων δικαιοδοσίας και της πληρότητας της έρευνας, αναφέρει το WABC-TV.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μοιράζονται άλλο ένα παιδί, το οποίο τέθηκε υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών προστασίας παιδιών της κομητείας Suffolk.
Ο εισαγγελέας της κομητείας Suffolk, Raymond Tierney, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το μικρό αγόρι ξυλοκοπήθηκε και υπέφερε για μέρες στα χέρια αυτών των κατηγορουμένων, μία εκ των οποίων ήταν η ίδια του η μητέρα, ώσπου δυστυχώς υπέκυψε στα σοβαρά και εκτεταμένα τραύματά του».
(Με πληροφορίες από eleftherostypos. gr/ photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σάλος με βουλευτή στο Περού: Της έκαναν πεντικιούρ…μέσα στο Κογκρέσο
- Ο Ζελένσκι ζητάει τα λεφτά των Ευρωπαίων «για ακόμα 2-3 χρόνια»
- 28η Οκτωβρίου: Τρικαλινοί οι πρώτοι νεκροί στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο
- Λαβρόφ: «Η επέκταση του ΝΑΤΟ συνεχίζεται αμείωτη, παρά τις διαβεβαιώσεις»
- 28η Οκτωβρίου: Επισκέψεις σε πολεμικά πλοία και υποβρύχιο στον Πειραιά
- Τα απομνημονεύματα του θρύλου του τένις Μπιορν Μποργκ μεταφέρονται στο σινεμά
- Μήνυμα ΥΠΕΞ για την επέτειο του «ΟΧΙ»
- ΣΥΡΙΖΑ για εθνική επέτειο: «Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει το έρεβος του πολέμου και την αξία της ειρήνης»
- Τα πιο μισητά αγάλματα της Κίνας δέχονται χαστούκια εκατοντάδες φορές την ημέρα! vid
- ΠτΔ από Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα που δεν συνεπάγεται υποχρέωση»









