ΗΠΑ: Ερευνάται παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον – Τι συνέβη

Στις 7 Μαρτίου το αεροπλάνο της Republic Airways διέσχισε τον διάδρομο προσγείωσης χωρίς άδεια, ενώ εκείνο της United Airlines ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Αξιωματούχοι της αεροπορίας ερευνούν μια παραλίγο σύγκρουση μεταξύ δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ronald Reagan της Ουάσιγκτον, η οποία σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου, όταν μια πτήση της Republic Airways διέσχισε τον διάδρομο προσγείωσης χωρίς άδεια, ενώ μια πτήση της United Airlines είχε μόλις πάρει έγκριση για απογείωση.

Τα δύο αεροπλάνα θα συγκρούονταν στον αέρα, αν ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν ακύρωνε αμέσως την απογείωση για την πτήση της United.

Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά άλλων περιστατικών που παραλίγο να αποβούν μοιραία στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Σε δήλωση στο BBC, η FAA επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε το περιστατικό που αφορούσε την πτήση 4736 της Republic Airways, με προορισμό το Raleigh, και την πτήση 2003 της United Airlines, με προορισμό το Σικάγο.

Ο πιλότος της πτήσης της Republic Airways είχε άδεια να διασχίσει τον διάδρομο προσγείωσης αλλά έστριψε σε λάθος διάδρομο τροχοδρόμησης, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 08:30 τοπική ώρα.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που προέκυψαν από το Flightradar24 δείχνουν ότι τα δύο αεροπλάνα απείχαν πάνω από 2.300 πόδια μεταξύ τους εκείνη τη στιγμή. Η FAA είπε ότι προσδιορίζει την πλησιέστερη απόσταση μεταξύ των αεροσκαφών ως μέρος της έρευνας.

Η είδηση ​​αυτή έρχεται λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της FAA για την ασφάλεια, όπου θα ξεκινήσει μια ανασκόπηση μετά από πολλές παραλίγο συγκρούσεις στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν άλλα δύο τέτοια περιστατικά. Ένα στο αεροδρόμιο John F Kennedy στη Νέα Υόρκη και ένα σε αεροδρόμιο του Τέξας.

(newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί