Ινδία: Πνίγηκαν 13 παιδιά σε ναυάγιο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής – Ανατράπηκε η βάρκα που επέβαιναν

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 13 παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στο ναυάγιο της βάρκας όπου επέβαιναν, κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, την ώρα που επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Οι μαθητές πήγαιναν σε ένα πικνίκ που είχε οργανώσει το σχολείο τους, όταν το πλεούμενο ανατράπηκε στη λίμνη.

«Ο απολογισμός είναι 15 νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ραντζάν Άιερ, διευθυντής νοσοκομείου.

Αξιωματούχοι από το νοσοκομείο, που δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, ανέφεραν πως μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται παιδιά ηλικίας 10 ετών και δύο από τους δασκάλους τους.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της περιοχής Βαντοντάρα, 27 άνθρωποι επέβαιναν στη βάρκα, όταν συνέβη το ναυάγιο.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, είπε ο ίδιος, ωστόσο τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ως πιθανή αιτία του ναυαγίου τον συνωστισμό που επικρατούσε στο πλεούμενο, κάτι που η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ανούπαμ Σινγκ Γκαχλάουτ, είπε ότι στα θύματα δεν είχαν παρασχεθεί σωσίβια κατά τη διάρκεια της βαρκάδας που είχαν πάει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 7 και 13 ετών και ήταν μαθητές σε ένα σχολείο στη Βαντοντάρα, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων μακριά από το Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου Γκουτζαράτ.

Δεκάδες άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στη λίμνη προσπαθώντας να βρουν επιζώντες.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια ζωών… Οι σκέψεις μου βρίσκονται κοντά στις οικογένειες που πενθούν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια πηγή επισήμανε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει αποζημίωση ύψους 200.000 ρουπιών στις οικογένειες των νεκρών και 50.000 ρουπιών στους τραυματίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί