“Η έρευνα διεξάγεται με βάση το άρθρο 438 του ουκρανικού ποινικού κώδικα (παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου)”, ανέφερε η SBU, μία ημέρα αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι “παίζει” με τη ζωή Ουκρανών αιχμαλώτων.
“Η SBU λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αποσαφηνίσει τις περιστάσεις” υπό τις οποίες προκλήθηκε η καταστροφή, προσέθεσε σε μια ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος βουλευτής Αντρέι Καρταπάλοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε πως η Ρωσία και η Ουκρανία θα συνεχίσουν τις ανταλλαγές αιχμαλώτων παρά την κατάρριψη ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου.
Ο Καρταπόλοφ είπε πως η Ρωσία θα συνομιλήσει “ακόμη και με τον διάβολο” προκειμένου να φέρει πίσω τους αιχμάλωτους στρατιώτες της, σύμφωνα πάντα με το Interfax.
Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι κατέρριψε το αεροπλάνο στο οποίο όπως είπε επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η Ουκρανία δεν επιβεβαίωσε άμεσα ότι το κατέρριψε και αμφισβήτησε βασικά σημεία του αφηγήματος της Μόσχας.
Ο Καρταπόλοφ δήλωσε επίσης πως είχε δοθεί προειδοποίηση στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας GUR 15 λεπτά προτού το ρωσικό αεροπλάνο με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου εισέλθει στην περιοχή όπου καταρρίφθηκε από την Ουκρανία.
Ο Καρταπόλοφ, που είναι επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, της Κρατικής Δούμας, και είναι στρατηγός ε.α. με στενές σχέσεις με το υπουργείο Άμυνας, δήλωσε πως η GUR είχε επιβεβαιώσει στη ρωσική πλευρά ότι είχε λάβει ειδοποίηση για το εισερχόμενο αεροπλάνο.
Η GUR δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως δεν είχε ενημερωθεί για το πώς θα έφερνε η Ρωσία τους αιχμαλώτους στο σημείο παράδοσης και είπε πως δεν είχε ζητηθεί από την Ουκρανία να διασφαλίσει την ασφάλεια του εναέριου χώρου γύρω από το Μπέλγκοροντ αντίθετα με προηγούμενες ανταλλαγές αιχμαλώτων.
Οι δηλώσεις του Καρταπόλοφ δημοσιοποιήθηκαν από το κόμμα του Ενιαία Ρωσία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηγέτης καρτέλ ναρκωτικών που δρα στον Ισημερινό συλλαμβάνεται στα ΗΑΕ – Τον έψαχνε η Interpol
- Χρυσοχοΐδης για μπλόκα: Μέχρι τώρα αποφασίσαμε να μην ασκήσουμε νόμιμη βία
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας – Το απόγευμα θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Σοφάδων
- Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Μπουκέλε δεν αποκλείει να παραμείνει στην εξουσία για ακόμη 10 χρόνια
- Οι γιοι του Ντίντι ανακοίνωσαν ντοκιμαντέρ για τη δίκη του πατέρα τους
- Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος «Πράσινα Ταξί»
- Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει την ανάθεση νέας σύμβασης για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-15 του Ισραήλ
- Σπάνιο θέαμα: Φώκια… βόλταρε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και τράβηξε όλα τα βλέμματα, vid
- Η ευχή του Μεντβέντεφ λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος: «Δεν είναι και πολύ ευχάριστη»
- Από τα πιο απίθανα βίντεο! Δείτε τι συνέβη έτσι απλά…στα χιόνια, vid
Κύρια Θέματα









