Η κυβέρνηση του νικαραγουανού προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα έκλεισε άλλες 169 μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους παράρτημα της οργάνωσης προστασίας των παιδιών Save the Children, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη La Gaceta, την επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στις οργανώσεις που έκλεισαν οι αρχές συγκαταλέγονται επίσης κάπου ενενήντα εκκλησίες και οργανώσεις ευαγγελικών προτεσταντών, περίπου 40 ενώσεις κτηνοτρόφων, σύλλογος συνταξιούχων πανεπιστημιακών και ίδρυμα εναντίον του καρκίνου και του AIDS.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι πόροι των οργανώσεων αυτών θα περάσουν στα χέρια του κράτους.
Με το κλείσιμο των 169 οργανώσεων έφθασε σχεδόν τις 5.500 ο αριθμός των ΜΚΟ που αποφάσισε να απαγορεύσει η κυβέρνηση Ορτέγα από το 2018, όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και ταραχές στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι φυλακίστηκαν μετά τις κινητοποιήσεις
Τη 19η Αυγούστου, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν 1.500 ΜΚΟ, κατά πλειονότητα εκκλησιαστικές. Επρόκειτο για τον μεγαλύτερο αριθμό οργανώσεων που διατάχθηκε να κλείσουν σε έξι χρόνια. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε χαρακτηρίσει την εξέλιξη «βαθιά ανησυχητική».
Ο Ντανιέλ Ορτέγα, 78 ετών, πρόεδρος αρχικά τα χρόνια του 1980, μετά τον θρίαμβο της επανάστασης των σαντινιστών, επανήλθε στην εξουσία το 2007 και έκτοτε επανεκλέγεται σε εκλογικές διαδικασίες που αρνούνται να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και διεθνείς οργανισμοί.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης