Η Άγκυρα ξεκίνησε να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο

Η Τουρκία άρχισε να πληρώνει μέρος του φυσικού αερίου που εισάγει από τη Ρωσία σε ρούβλια, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντομέζ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TRT Haber, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθεί η ποσότητα του ρωσικού φυσικού αερίου που θα πληρωθεί σε ρούβλια.

«Το φυσικό μας εμπόριο με την Ρωσία συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις. Η ενέργεια είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά. Υπάρχει τουρισμός, υπάρχει φαγητό, υπάρχουν άλλες τιμές εμπορευμάτων.

Για σχεδόν 5-6 χρόνια, και οι δύο ηγέτες εξέφραζαν πάντα την πρόθεσή τους να ανοίξουν το δρόμο για το εμπόριο με τα εθνικά νομίσματα.

Σε αυτό το σημείο, ουσιαστικά επιτάχυνε λίγο περισσότερο τη διαδικασία. Στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε συμφωνία. Σχετικά με αυτό, βέβαια, χρειάζεται να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εργασίες.

Το εμπόριο ξεκίνησε εν μέρει σε ρούβλια. Αυτό θα το δούμε λίγο πιο έντονα τους επόμενους μήνες. Υπάρχει συναίνεση σε αυτό το θέμα και από τις δύο πλευρές. Φυσικά, το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει με τα εθνικά νομίσματα θα μειώσει και την ανάγκη των χωρών για άλλα ξένα νομίσματα και νομίσματα», δήλωσε ο Ντονμέζ.

intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί