Η θανατική ποινή διαγράφτηκε από το Σύνταγμα κατά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Ερντογάν. Αλλά έπειτα από την πρόσφατη πυρκαγιά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.
Οι αρχές έχουν πει ότι ένας συλληφθείς σε σχέση με την πυρκαγιά ομολόγησε ότι την προκάλεσε. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά στη Μαρμαδίδα έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι “εκφοβιστική και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή”.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ χαρακτήρισε “οδηγίες για εμάς” τα προεδρικά σχόλια.
“Εχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο”, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη αν ο εμπρησμός είναι μέρος οργανωμένου εγκλήματος.
Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στο δάσος από απόγνωση λόγω οικογενειακών προβλημάτων.
Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε χθες ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το 2026 έτος ορόσημο για την ελληνική περιφέρεια: Η ανάπτυξη πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλη τη χώρα
- Σπ. Πρωτοψάλτης: Κτηνοτροφία σε δοκιμασία – Η πολιτεία δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής
- Ρομπότ δίνει δυνατή κλωτσιά…στον άνθρωπο χειριστή του και τον “διπλώνει”, vid
- Το είδαμε κι αυτό! Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί… στο μέτωπο, vid
- Γερμανία: 4 στους 5 πολίτες υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
- Τρελό βίντεο: Δεν θα πιστεύετε που βγάζει αυτό το παράθυρο ξενοδοχείου!
- Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Βραζιλία: Χειρουργήθηκε ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα
- Ποιές 30 παροχές ήρθαν για να μείνουν και το 2026 – Ποιούς αφορούν
- Έρχεται νέα ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα – Το best seller βιβλίο και η ανασκαφή









