Γραμματέας του ΣΑ της Ρωσίας: Οι «ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες» βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ δήλωσε σήμερα ότι

«οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες» βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση κοντά στην Μόσχα και ότι «η Ουκρανία τελεί υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν προειδοποιήσει το Κρεμλίνο για την σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας και έχουν ανακοινώσει ότι η ισλαμιστική οργάνωση φέρει ακέραια την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Πάτρουσεφ, που δεν έδωσε στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, πρόσθεσε ότι «η ουκρανική πρεσβεία στο Τατζικιστάν στρατολογεί μαχητές», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιnterfax.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει παρατηρηθεί «σημαντική αύξηση» των κατατάξεων στον ρωσικό στρατό μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου.

«Συνολικά, περί τους 16.000 πολίτες έχουν υπογράψει συμβόλαια για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (εννοώντας τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας) τις τελευταίες δέκα ημέρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε στο Telegram.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί