Γιατί ο ΟΗΕ ευχαρίστησε τον Β.Πούτιν;

Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι που το βλέπουμε κάθε μέρα.

«Ευχαριστώ» απάντησε ο ΟΗΕ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφορά του Ρώσου Προέδρου να διατεθεί δωρεάν το εμβόλιο «Sputnik V», που έχει καταχωριστεί για τη νόσο COVID-19, στους αξιωματούχους του διεθνούς οργάνου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ομιλίας του στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη (22/09), ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να δώσει δωρεάν το εμβόλιο «Sputnik V», που έχει καταχωριστεί κατά της νόσου COVID-19, στους αξιωματούχους του διεθνούς οργάνου.


Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούγιαριτς, δήλωσε το εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη γενναιόδωρη προσφορά του, η οποία θα εξεταστεί από τις ιατρικές υπηρεσίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είχε αναφέρει:

«Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, τα κεντρικά γραφεία και τις περιφερειακές δομές του όπως και οποιονδήποτε άλλον. Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει στον ΟΗΕ την απαραίτητη ειδική βοήθεια. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε το εμβόλιό μας δωρεάν για τον εθελοντικό εμβολιασμό του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών. Έχουμε λάβει αιτήματα από τους συναδέλφους μας του ΟΗΕ σχετικά με αυτό το θέμα και θα απαντήσουμε».

Σύμφωνα με το sputniknews, το εμβόλιο «Sputnik V», που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), καταχωρίστηκε τον Αύγουστο, με τον Περιφερειακός Διευθυντής της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς ΚΛούγκε, να ευχαριστεί τη Ρωσία για τις προσπάθειές της στη δημιουργία «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου κατά των κορονοϊού.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί