Γερμανία: Σάλος μετά το περιστατικό με το «χαλιφάτο» που ζήτησαν μαζικά αλλοδαποί

Σφάλμα των ΜΜΕ ή σκόπιμη κίνηση;

Ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ZDF διόρθωσε μια ψευδή αναφορά που ισχυριζόταν ότι μια ριζοσπαστική ισλαμιστική διαδήλωση στο Αμβούργο οργανώθηκε από άτομα «που βρίσκονται κοντά σε μια δεξιά εξτρεμιστική ομάδα που παρακολουθεί το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος».

Ο ψευδής ισχυρισμός έγινε σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή!

«Στην πραγματικότητα, η σωστή αναφορά θα ήταν «ότι το «Muslim Interaktiv» παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος του Αμβούργου ως επιβεβαιωμένο εξτρεμιστικό κίνημα στο ισλαμιστικό περιβάλλον», διευκρίνισε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η διόρθωση έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του δεύτερου γερμανικού κρατικού καναλιού. Ωστόσο, η αναφορά προκάλεσε αρχικά σύγχυση, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εικάζουν εάν η Ισλαμική Πρωτοβουλία ήταν πράγματι μια δεξιά ομάδα!

Πολιτικοί σχολιαστές χαρακτήρισαν το λεγόμενο «λάθος» ως «προσπάθεια να καλυφθεί το γεγονός πως μουσουλμάνοι αλλοδαποί έχουν αυξηθεί και οργανωθεί στην Γερμανία ζητώντας χαλιφάτο».

Σημειώνεται πως, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, χιλιάδες μουσουλμάνοι κατέβηκαν για ακόμα μία φορά στους δρόμους του Αμβούργου ζητώντας πιο δυναμικά από ποτέ την ίδρυση…χαλιφάτου στη Γερμανία!!

Το…«παρών» έδωσαν και μέλη της ισλαμικής ομάδας «Muslim Interaktiv», που εδώ και καιρό απασχολεί τις γερμανικές αρχές.

«Η οργάνωση «Muslim Interactive» είναι επικίνδυνη επειδή τέτοια γεγονότα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ισλαμιστών και των εξτρεμιστών της Σαρία μακροπρόθεσμα», μετέδιδαν στις αρχές Απριλίου γερμανικά δίκτυα.

«Το χαλιφάτο είναι η λύση! Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ θα πρέπει να προσέξετε πώς μιλάτε για για τους μουσουλμάνους και το ισλάμ. Όταν ανακατευτεί πάλι η τράπουλα ο κοιμώμενος γίγαντας θα ξυπνήσει και θα λογοδοτήσετε», φώναζε στο ισλαμικό πλήθος ο επικεφαλής της οργάνωσης “Muslim Interaktiv“.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί