«Γαμ@%@! Πούτιν»: Στριμώχνεται ο Ζελένσκι! Του «τραβάνε» το χαλί;

Και άρχισε τις βρισιές...

Σκούρα δείχνει να τα έχει βρει ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά και την δραστική μείωση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, αλλά και την περιβόητη αντεπίθεση του καλοκαιριού που πνίγηκε στο αίμα.

Τα τελευταία δε αμερικανικά δημοσιεύματα που θέλουν διπλωμάτες της Δύσης να…πιέζουν το Κίεβο για παραχώρηση εδαφών, έκαναν έξαλλο τον φιλοναζιστή Ουκρανό “ηγέτη”.

Πλέον εμφανίζεται δημόσια σε μεγάλα αμερικανικά μέσα και εκτοξεύει βρισιές.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Κυριακή ότι “δεν είναι έτοιμος” για συνομιλίες με τη Ρωσία, εκτός εάν η Μόσχα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

 «Έχω πολλή δύναμη. Αλλά ακόμα κι αν νιώθουμε δυνατοί και έχουμε πολλή ενέργεια, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να πολεμάμε σε όλη μας τη ζωή, γιατί το κόστος είναι μεγάλο, γιατί ο πόλεμος παίρνει τα καλύτερα στοιχεία από εμάς, τους καλύτερους ήρωες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ελευθερία μας σε αυτόν τον γα@@@ένο τρομοκράτη, τον Πούτιν».

Σύμφωνα με το NBC, όπου και έδωσε συνέντευξη, ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίαζε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν με την κυβέρνησή του για διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ είχε προηγηθεί δήλωση ανώτερου Ουκρανού διοικητή αυτή την εβδομάδα ότι οι δύο στρατοί έχουν παγιδευτεί σε έναν πόλεμο φθοράς και θέσεων.

Επί του παρόντος, δεν έχω καμία σχέση με τους Ρώσους και γνωρίζουν τη θέση μου“, δήλωσε.

Σε άλλο σημείο παραδέχθηκε τις απώλειες των Ουκρανών στα μέτωπα και έριξε το φταίξιμο στη Δύση επειδή δεν του δίνουν αρκετά όπλα:

«Στη γραμμή του μετώπου, αυτό δεν είναι μυστικό, δεν έχουμε αντιαεροπορική άμυνα

Για τον λόγο αυτό, η Ρωσία ελέγχει τον ουρανό. Εάν ελέγχουν όλο τον ουρανό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα – έως ότου να έχουμε αντιαεροπορική άμυνα».

Η γραμμή του μετώπου, μήκους άνω των 1.000 χιλιομέτρων, έχει μετακινηθεί ελάχιστα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο παρά την αντεπίθεση που διεξάγει η Ουκρανία από τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη στην ανατολική και νότια πλευρά της χώρας.

(απεμπε-EPA-Reuters pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί