Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Μία αποκάλυψη για Ρωσία και Ιράν που θα συζητηθεί, vid

Ρωσία και ΗΠΑ...συντάσσονται στην ίδια πλευρά!!

Συνεχής από τις πρώτες νυχτερινές ώρες χθες είναι η κάλυψη από τα ρωσικά δίκτυα των γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από τον Έλληνα δημοσιογράφο με έδρα τη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, η ρωσική πλευρά κρατά γενικά χαμηλούς τόνους, μη προβαίνοντας σε σχολιασμούς της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Η πρώτη επίσημη διπλωματική απάντηση από τη Μόσχα έγινε μέσω του Ντιμίτρι Πολιάνσκι, του αν. επικεφαλής της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ:

Ο ίδιος ειρωνεύτηκε τις διαμαρτυρίες του Ισραήλ, καθώς υποστήριξε πως δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά από το Τελ Αβίβ για το τι προκάλεσε την ιρανική επίθεση, δηλαδή το χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό μερικές ημέρες πριν.

«Έχουμε μπροστά μας μία νέα εν δυνάμει οξύτατη μεσανατολική κρίση. Οι Ρώσοι στο συγκεκριμένο συντάσσονται με αρκετούς μεγάλους παίχτες, μεταξύ άλλων και τις ΗΠΑ, που προσπαθούν να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Εξάλλου η Ουάσινγκτον ζήτησε και επίσημα από το Ισραήλ να μην απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στο Ιράν. Αυτή τη θέση φαίνεται πως την ασπάζονται και οι Ρώσοι διπλωμάτες, μη δικαιολογώντας τυχόν αντεπίθεση του Ισραήλ.

Ο Θανάσης Αυγερινός μάλιστα αποκάλυψε πως υπάρχει μία «πολύ ενδιαφέρουσα», όπως τη χαρακτήρισε, πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το Ιράν «είχε ειδοποιήσει φυσικά τη Μόσχα για την επίθεση στο Ισραήλ».

«Υπήρξε μία απογευματινή χθες συνομιλία μεταξύ των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ιράν. Είναι σαφές ότι η Ρωσία διατηρεί ένα ανεπίσημο κανάλι επικοινωνίας με το Ιράν και δεν έχει κανένα λόγο να το τερματίσει».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί