Μπορεί η Τουρκία να έχει την ανοχή του Ντόναλντ Τραμπ, ιδεολογικοπολιτικού συμμάχου του Πούτιν, για τους S-400, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το ΝΑΤΟ, το οποίο παραμένει «πιστό» στους διεθνιστές της Δύσης.
«NATO και Τουρκία δεν έχουν φθάσει σε συμφωνία για τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 τους οποίους απέκτησε η Άγκυρα, εξοργίζοντας την Ουάσινγκτον και αποδυναμώνοντας την Ατλαντική Συμμαχία», δήλωσε στο Νταβός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Μέχρι στιγμής, δεν έγινε δυνατόν να φθάσουμε σε συμφωνία… Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευθετήσουμε αυτό το θέμα, το οποίο αναντίρρητα προκαλεί προβλήματα στους κόλπους της Συμμαχίας», είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την αγορά της Αγκύρας λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα δεν είναι ασύμβατο με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ.
«Πιστεύουμε ότι S400 και F-35 είναι συμβατά. (Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα) δεν συνιστά απειλή για το νατοϊκό σύστημα και τους νατοϊκούς συμμάχους», είπε ο Τσαβούσογλου προτείνοντας την συγκρότηση «ομάδας εργασίας» για την επίλυση του θέματος.
Όπως βλέπουμε, υπάρχει μεν προσπάθεια παγκόσμιας προσέγγισης μεταξύ των διεθνών δυνάμεων, ωστόσο, στο στρατιωτικό κομμάτι, η Δυτική Συμμαχία ανησυχεί για τους S-400 στην Τουρκία, όσο και για την ρωσική διείσδυση στην ευρύτερη περιοχή.
Βλέπουμε πως επιδιώκεται να βρεθεί «λύση» και εκεί. Άπαξ όμως και η διάρκεια της όποιας συνεννόησης και της όποιας συμφωνίας δεν διαρκέσει πολύ, τότε η Τουρκία θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και από «ειρηνικό» πεδίο αντιπαράθεσης δεν αποκλείεται να μεταβληθεί σε «θερμό», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Και μην ξεχνάμε πως στην γείτονα βρίσκεται τόσο η σημαντική Κωνσταντινούπολη, όσο και τα Στενά του Βοσπόρου μαζί με την αμερικανική πυρηνική βάση του Ιντσιρλίκ.
Δείτε στο 30.28 την αγγλόφωνη παρέμβαση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου:
ΦΩΤΟ unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Έμμα Τόμσον βρίζει την ΑΙ σε εκπομπή σε viral βίντεο
- Η αστραπιαία αντίδραση αυτού του αστυνομικού έσωσε τη ζωή της οδηγού, vid
- Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ επιστρέφει με το «Wildcat» – “Θα καθηλώσει το κοινό” – BINTEO
- Οι έξαλλες αντιδράσεις της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας δίπλα στον Τραμπ, vid
- ΚΚΕ: Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες για το ρόλο του Ισραήλ και των συμμάχων τους
- Θεσσαλονίκη: «Ξηλώνονται» για επισκευή οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
- Κ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Μαρινάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται»
- Π.Μαρινάκης: Αυξήσαμε μισθούς και επενδύσεις – Μειώσαμε την ανεργία και τους φόρους
- Η επιστροφή των Τίλντα Σουίντον και Γκάρι Όλντμαν στο θέατρο για τα 70α του γενέθλια
- Οι «παραπολιτικές φήμες» για Δένδια και Μητσοτάκη και η απάντηση του Μαξίμου
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ









