Φλόριντα: 8 τραυματίες απο πυροβολισμούς σε εκδήλωση για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν πυρά σε μια κατάμεστη εκδήλωση για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα, δήλωσαν οι αρχές

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν πυρά σε μια γιορτή για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σεντ Λούσι. Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν στο χάος που ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρτι στο πάρκο Ilous Ellis όταν άρχισαν να ηχούν πυροβολισμοί γύρω στις 5:20 μ.μ (τοπική ώρα)

Το χάος ξέσπασε λόγω «κάποιου είδους διαφωνίας» μετά την «Έκθεση αυτοκινήτου MLK και την Ημέρα Διασκέδασης της Οικογένειας» στο πάρκο Ilous Ellis, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του σερίφη της κομητείας, Μπράιαν Έστερ.

«Καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι άνθρωποι έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε ο «Καθώς οι αστυνομικοί μας έφταναν και έμπαιναν στη σκηνή… επικρατούσε μαζικό χάος εκεί. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν ξαπλωμένοι πίσω από αυτοκίνητα, ξαπλωμένοι πίσω από οτιδήποτε μπορούσαν να ξαπλώσουν. Ήταν κάπως δύσκολο να πει κανείς ποιος ήταν θύμα και ποιος απλώς κρυβόταν σε εκείνο το σημείο».

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς, είπε, χωρίς να δώσει άμεσα ενημέρωση για την κατάσταση των υπολοίπων που δεν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος κρατείται ή αν εντοπίστηκε ύποπτος ή ύποπτοι, αλλά η αστυνομία ακολουθεί πληροφορίες και συμβουλές από την κοινότητα για τον εντοπισμό των δραστών. Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι πιθανότατα υπήρχαν περισσότεροι από ένας δράστες.

Και τα οκτώ άτομα που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς ήταν ενήλικες, ενώ ένα από τα άτομα που τραυματίστηκαν μετά τα πυρά ήταν ανήλικο, είπε

Δύο αστυνομικοί παρείχαν ασφάλεια για την εκδήλωση, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να δει τον δράστη ή τους δράστες. Είναι «ατυχές και λυπηρό που κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για κάποιον που εκπροσωπούσε την ειρήνη και την ισότητα, μια διαφωνία κατεληξε σε χρήση όπλων και βίας για την επίλυση αυτής της διαφωνίας» κατέληξε ο Έστερ.

(newsbomb. gr / photo: pixabau)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί