Έτοιμος ο Μπάιντεν να επέμβει στην διανομή των εμβολίων στις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού για την Covid-19, του λεγόμενου Warp Speed («Ταχύτητα Δίνης»),

Μονσέφ Σλαουί δήλωσε σήμερα πως σκοπεύει να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα του εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει για τους πρώτους Αμερικανούς αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Μονσέφ Σλαουί είπε ότι δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τον Μπάιντεν, ο οποίος έχει επικρίνει το σχέδιο διανομής των εμβολίων της διοίκησης Τραμπ.

«Ανυπομονούμε πραγματικά για αυτό, διότι στην πραγματικότητα τα πράγματα έχουν σχεδιαστεί καταλλήλως», επισήμανε ο Σλαουί σε μια συνέντευξη στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι η ομάδα του δεν έχει δει ένα λεπτομερές σχέδιο από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ για τη διανομή των εμβολίων στις αμερικανικές πολιτείες.

«Δεν υπάρχει κανένα λεπτομερές σχέδιο το οποίο έχουμε δει, όπως το πως βγάζεις το εμβόλιο από το δοχείο, το τοποθετείς σε μια σύριγγα, το κάνεις στο χέρι ενός ανθρώπου», είπε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία διανομής των εμβολίων, τα οποία πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είναι δύσκολη και ακριβή. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν».

Ο Σλαουί σημείωσε πως μέρος της σύγχυσης ενδέχεται να οφείλεται στο ότι το κυβερνητικό σχέδιο βασίζεται στο ότι οι υγειονομικές αρχές των πολιτειών θα διανείμουν το εμβόλιο.

«Υπάρχουν, όμως, βίντεο, υπάρχουν εξηγήσεις για το πως ακριβώς να το κάνει κανείς. Σκοπεύουμε να έχουμε όλα τα επικουρικά υλικά, τις σύριγγες, τις βελόνες, τις μπατονέτες», τόνισε.

«Νομίζω ότι τα σχέδια υπάρχουν και νιώθω σίγουρος ότι μόλις τα εξηγήσουμε, τα πάντα λεπτομερώς, ελπίζω ότι η νέα ομάδα μετάβασης θα κατανοήσει ότι όλα είναι καλά σχεδιασμένα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί