Ερντογάν κατά Δύσης: Πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να ζητήσετε κατάπαυση πυρός;

Νέα «βέλη» κατά της Δύσης εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν,

δηλώνοντας ότι δεν επικαλείται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα διότι «το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων».

Μιλώντας από το βήμα συνεδρίου στην Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «βαρβαρικές» τις επιθέσεις στην Γάζα και κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι υποστηρίζουν άνευ όρων τις ισραηλινές επιθέσεις, αντί να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση.

«Μια κτηνώδης σφαγή λαμβάνει χώρα στη Γάζα. Καλώ όλες τις κοινότητες που μας παρακολουθούν στις οθόνες των τηλεοράσεων, να ευαισθητοποιηθούν. Σήμερα το πρωί, απευθύνθηκα στην καθολική κοινότητα μέσω του Πάπα. Σχολεία και νοσοκομεία βομβαρδίζονται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Περισσότεροι από 6 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 12 τόνοι βομβών έπεσαν σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια στενή περιοχή 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην βία στην Γάζα. Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από την Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Συρία. Η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας».

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί