• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχεται ανατροπή στις ΗΠΑ; Μεγάλη δημοσκόπηση ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ μέσου φέρνει χαμόγελα στον Τραμπ!

Έρχεται ανατροπή στις ΗΠΑ; Μεγάλη δημοσκόπηση ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ μέσου φέρνει χαμόγελα στον Τραμπ!

Και μάλιστα από ένα μέσο που συνεχώς, επί 4 χρόνια, πολεμάει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Φαίνεται πως ούτε το κίνημα “Black Lives Matter” αλλά ούτε και η διάλυση της αμερικανικής οικονομίας λόγω lockdown είναι ικανές να φέρουν τους Δημοκρατικούς προ μίας σίγουρης νίκης τον Νοέμβριο!

Αυτό τουλάχιστον είναι το γενικό συμπέρασμα αμέσως μετά την μεγάλης κλίμακας δημοσκόπηση του CNN, ενός μέσου που κατεξοχήν καταφέρεται κατά της πολιτικής Τραμπ και της Εθνικής Δεξιάς γενικότερα.

Τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Αμερικανού προέδρου επιστρέφουν δειλά δειλά, ξέροντας πως σε έρευνα που διεξάγει ένα τόσο μεγάλο συστημικό μέσο όπως είναι το CNN τα πραγματικά ποσοστά ίσως να είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκά για τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε περίπου 2 μήνες ψαλιδίστηκε μία διαφορά της τάξης των 10% υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου, Τζο Μπάιντεν!

Στην τωρινή μέτρηση που διεξήχθη το διάστημα 12-15 Αυγούστου, ο αριστερός ηγέτης των Δημοκρατικών προηγείται μεν, αλλά αρκετά οριακά.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνει σε παναμερικανικό επίπεδο 50% έναντι 46% του Ντόναλντ Τραμπ, όταν τον Ιούνιο η διαφορά στην αντίστοιχη δημοσκόπηση είχε εκτοξευθεί στο 14%.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι τον Ιούνιο, όταν και διεξήχθη η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση του CNN, ήταν ακόμη νωπά τα γεγονότα με τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το lockdown λόγω κορωνοϊού σε αρκετές Πολιτείες.

Το δυνατό «χαρτί» του Τραμπ ήταν και εξακολουθεί να είναι η οικονομία, με την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών να εγκρίνουν την πολιτική του σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Σε τουλάχιστον 15 Πολιτείες μάλιστα η διαφορά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς για τη θέση του προέδρου ανέρχεται μόλις στη 1 ποσοστιαία μονάδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν συνυπολογιστεί και το περιθώριο του στατιστικού λάθους τότε όλα είναι εντελώς αμφίρροπα.

Παρά την σχετικά…άνετη νίκη των Δημοκρατικών που προεξοφλούσαν πολλά συστημικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ, φαίνεται πως στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου θα διεξαχθεί πραγματική μάχη πόντο-πόντο ανάμεσα στον επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τον ακρο-αριστερό, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν.

(φωτο:photo screenshot)