Επιδείνωση στο Κόσοβο – Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας (video)

Ο Σέρβος Πρόεδρος πιστεύει ότι η Πρίστινα «εσκεμμένα περίμενε την ημέρα που ένας σημαντικός αριθμός ανδρών από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια θα έφτανε στο Βελιγράδι για να επιτεθούν σε δημοτικά κτίρια».

TASS: “Το Βελιγράδι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, που προκαλείται από την προσπάθεια των αυτοαποκαλούμενων αρχών του Κοσσυφοπεδίου να πάρουν τον έλεγχο των κτιρίων των τοπικών δήμων”, αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης της χώρας.

«Εσκεμμένα περίμεναν την ημέρα που ένας σημαντικός αριθμός ανδρών από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα έφτανε στο Βελιγράδι για να επιτεθούν στα δημοτικά κτίρια στο Zubin Potok, στο Zvecan και στο Leposavić). Θα πραγματοποιήσουμε επίσης μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και θα μιλήσουμε για το τι θα συμβεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», είπε ο Βούτσιτς.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξαιτίας των επεισοδίων στο βόρειο Κόσοβο, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε επίπεδο μάχιμης ετοιμότητας (δείτε ΕΔΩ)

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί