Πλέον οι θανατοποινίτες στη Νότια Καρολίνα θα έχουν δικαίωμα επιλογής, αφού η Πολιτεία αποφάσισε να επαναφέρει τη μέθοδο εκτέλεσης με απόσπασμα, λόγω της έλλειψης φαρμάκων για εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση. Η βουλή της Νότιας Καρολίνας υπερψήφισε με 66-43 ψήφους την επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος και οι θανατοποινίτες θα μπορούν να επιλέγουν τη μέθοδο εκτέλεσής τους σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα φάρμακα για τη θανατηφόρα ένεση. Η Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας είναι μία από τις μόλις εννέα που χρησιμοποιούν ακόμη ηλεκτρική καρέκλα και θα γίνει μόλις η τέταρτη που θα επιτρέψει εκτελεστικό απόσπασμα.
Η Νότια Καρολίνα εκτέλεσε θανατοποινίτη για τελευταία φορά πριν από δέκα χρόνια. Η γερουσία της Πολιτείας ήδη ενέκρινε το νομοσχέδιο τον Μάρτιο με ψήφους 32-11. Η Βουλή έκανε μόνο μικρές τεχνικές αλλαγές, που σημαίνει έπειτα από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή και την επικύρωση από τη Γερουσία θα πάει στο γραφείο του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Χένρι ΜακΜάστερ, που έχει δηλώσει ότι θα το υπογράψει. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 37 κρατούμενοι στη σειρά για εκτέλεση.
Η Νότια Καρολίνα άρχισε να εκτελεί κρατουμένους στην ηλεκτρική καρέκλα το 1912, ενώ μέχρι τότε διάφορες κομητείες εκτελούσαν τους θανατοποινίτες διά του απαγχονισμού.
Οι άλλες τρεις πολιτείες που επιτρέπουν το εκτελεστικό απόσπασμα είναι το Μισισιπί, η Οκλαχόμα και η Γιούτα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Θανατικής Ποινής. Τρεις κρατούμενοι, όλοι στη Γιούτα, έχουν εκτελεστεί από απόσπασμα από τότε που οι ΗΠΑ επανέφεραν τη θανατική ποινή το 1977. Σ’ αυτόν τον αιώνα 19 κρατούμενοι έχουν εκτελεστεί στην ηλεκτρική καρέκλα. Αυτήν τη στιγμή η Νότια Καρολίνα δεν μπορεί να εκτελέσει κανέναν καθώς έχουν λήξει οι προμήθειές της σε φάρμακα για τις θανατηφόρες ενέσεις και δεν μπόρεσε να αγοράσει νέες. Οι κρατούμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα και τη θανατηφόρα ένεση. Από τη στιγμή που τα φάρμακα δεν είναι διαθέσιμα, επιλέγουν την ένεση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η θανατηφόρα ένεση είναι η πρωταρχική μέθοδος εκτέλεσης αν η Πολιτεία έχει φάρμακα, αλλά προβλέπεται οι αξιωματούχοι των φυλακών να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καρέκλα ή το εκτελεστικό απόσπασμα αν δεν διαθέτει φάρμακα.
enikos/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









