Πλέον οι θανατοποινίτες στη Νότια Καρολίνα θα έχουν δικαίωμα επιλογής, αφού η Πολιτεία αποφάσισε να επαναφέρει τη μέθοδο εκτέλεσης με απόσπασμα, λόγω της έλλειψης φαρμάκων για εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση. Η βουλή της Νότιας Καρολίνας υπερψήφισε με 66-43 ψήφους την επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος και οι θανατοποινίτες θα μπορούν να επιλέγουν τη μέθοδο εκτέλεσής τους σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα φάρμακα για τη θανατηφόρα ένεση. Η Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας είναι μία από τις μόλις εννέα που χρησιμοποιούν ακόμη ηλεκτρική καρέκλα και θα γίνει μόλις η τέταρτη που θα επιτρέψει εκτελεστικό απόσπασμα.
Η Νότια Καρολίνα εκτέλεσε θανατοποινίτη για τελευταία φορά πριν από δέκα χρόνια. Η γερουσία της Πολιτείας ήδη ενέκρινε το νομοσχέδιο τον Μάρτιο με ψήφους 32-11. Η Βουλή έκανε μόνο μικρές τεχνικές αλλαγές, που σημαίνει έπειτα από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή και την επικύρωση από τη Γερουσία θα πάει στο γραφείο του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Χένρι ΜακΜάστερ, που έχει δηλώσει ότι θα το υπογράψει. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 37 κρατούμενοι στη σειρά για εκτέλεση.
Η Νότια Καρολίνα άρχισε να εκτελεί κρατουμένους στην ηλεκτρική καρέκλα το 1912, ενώ μέχρι τότε διάφορες κομητείες εκτελούσαν τους θανατοποινίτες διά του απαγχονισμού.
Οι άλλες τρεις πολιτείες που επιτρέπουν το εκτελεστικό απόσπασμα είναι το Μισισιπί, η Οκλαχόμα και η Γιούτα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Θανατικής Ποινής. Τρεις κρατούμενοι, όλοι στη Γιούτα, έχουν εκτελεστεί από απόσπασμα από τότε που οι ΗΠΑ επανέφεραν τη θανατική ποινή το 1977. Σ’ αυτόν τον αιώνα 19 κρατούμενοι έχουν εκτελεστεί στην ηλεκτρική καρέκλα. Αυτήν τη στιγμή η Νότια Καρολίνα δεν μπορεί να εκτελέσει κανέναν καθώς έχουν λήξει οι προμήθειές της σε φάρμακα για τις θανατηφόρες ενέσεις και δεν μπόρεσε να αγοράσει νέες. Οι κρατούμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα και τη θανατηφόρα ένεση. Από τη στιγμή που τα φάρμακα δεν είναι διαθέσιμα, επιλέγουν την ένεση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η θανατηφόρα ένεση είναι η πρωταρχική μέθοδος εκτέλεσης αν η Πολιτεία έχει φάρμακα, αλλά προβλέπεται οι αξιωματούχοι των φυλακών να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καρέκλα ή το εκτελεστικό απόσπασμα αν δεν διαθέτει φάρμακα.
enikos/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
Κύρια Θέματα

















