• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έμεινε σπίτι αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού και την στραγγάλισε!

Έμεινε σπίτι αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού και την στραγγάλισε!

Συγκλονιστική υπόθεση γυναικοκτονίας στην Ιταλία με θύμα μια 27χρονη από τη Σικελία που δολοφονήθηκε σήμερα από τον σύντροφό της

Η υπόθεση γυναικοκτονίας αυξάνει τις ανησυχίες στην Ιταλία για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μετά από την «αναγκαστική συγκατοίκηση» εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το έγκλημα έγινε στο Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσήνη και ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς ομολογώντας την πράξη του, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Το θύμα, ηλικίας 27 ετών, σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτού ειδοποιήσει τις αρχές, ο δολοφόνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όμως η άφιξή τους στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορωνοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

photo unsplash