• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε κίνδυνο οι απανταχού Γάλλοι! Νέες επιθέσεις μετά τον αποκεφαλισμό στην Νίκαια

Σε κίνδυνο οι απανταχού Γάλλοι! Νέες επιθέσεις μετά τον αποκεφαλισμό στην Νίκαια

Οργή κατά Τουρκίας, η οποία τον τελευταίο καιρό ρίχνει λάδι στην φωτιά...

Ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε “με αιχμηρό αντικείμενο” σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV.

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι με τουλάχιστον 3 νεκρούς σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ταυτόχρονα, αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε πριν μετά τις 11 το πρωί στην Αβινιόν της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε κατά αστυνομικών φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο άνδρας μετά την επίθεση έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά. Η συγκεκριμένη επίθεση έλαβε χώρα στις 11:15 περίπου τοπική ώρα.

ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ υποψίες πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της Γαλλίας και των απανταχού Γάλλων, με ηθικό αυτουργό φυσικά τον Ερντογάν.

Άλλωστε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, που ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας και απαντώντας στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, προσπάθησε για άλλη μια φορά να αναγάγει την αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας – Γαλλίας όχι σε πολιτική ή προσωπική αλλά σε θρησκευτική.

Είπε ότι αυτή η επίθεση που δέχεται ο ίδιος είναι παράλληλα επίθεση κατά του προφήτη Μωάμεθ και ότι ο στόχος δεν είναι ο ίδιος, αλλά οι μουσουλμανικές Aρχές:

«Δυστυχώς διάγουμε μια περίοδο που – ανάμεσα στους κυβερνώντες ειδικά στην Ευρώπη – οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον του Ισλάμ και του προφήτη μας εξαπλώνονται σαν καρκίνος».