Έκτακτο: Ουκρανικά drones έπληξαν αποθήκη καυσίμων στη δυτική Ρωσία- Ξέσπασε πυρκαγιά

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σμολένσκ στη δυτική Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικό drone έπληξε αποθήκη καυσίμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ απωθήθηκε επίθεση με στόχο το κέντρο της περιοχής

Ο κυβερνήτης Βασίλι Ανόχιν δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χτύπησε ενεργειακή μονάδα στην περιοχή Κάρντιμ στις 02.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πλήττοντας δεξαμενή καυσίμων και λιπαντικών. Δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ωστόσο, λόγω των θραυσμάτων που έπεσαν, ξέσπασε φωτιά σε δεξαμενή με καύσιμα και λιπαντικά», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες.

«Επί του παρόντος απωθήθηκε προσπάθεια για επίθεση κατά στόχου στο έδαφος του κέντρου της περιφέρειας. Παρακαλώ, παραμείνετε ψύχραιμοι και μην βιντεοσκοπείτε το έργο των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας. Οι υπηρεσίες διάσωσης και επιβολής του νόμου βρίσκονται επί τόπου για την ασφάλειά σας», έγραψε ο ίδιος σε ξεχωριστό μήνυμα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί