Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna Inc ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό. Πρόκειται για την τρίτη χώρα που το εγκρίνει, την πρώτη εκτός βόρειας Αμερικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έκλεισε συμφωνία μαζί της για την προμήθεια «6 εκατομμυρίων δόσεων» του εμβολίου της και «οι πρώτες παραδόσεις» αναμένεται «να αρχίσουν τον Ιανουάριο».
Το εμβόλιο της Moderna είχε ήδη εγκριθεί από τους εποπτικούς φορείς των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ τη χορήγηση άδειας για την αξιοποίησή του εξετάζουν το τρέχον διάστημα οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Σιγκαπούρης, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι αρχές του Ισραήλ διεξάγουν εκστρατεία ανοσοποίησης με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς παγκοσμίως: θέλουν να έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι θεωρείται πως ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες περί τα τέλη Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός άρχισε τη 19η Δεκεμβρίου με το προϊόν που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech.
Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, εκτίμησε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 αν ο εμβολιασμός συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.
Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, το Ισραήλ έχει καταγράψει ως εδώ 3.416 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 441.542 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Η Moderna ανέφερε χθες πως πλέον προβλέπει ότι θα παραχθούν τουλάχιστον 600 εκατ. δόσεις του εμβολίου της μέσα στο 2021, από εκατό εκατομμύρια που ήταν η εκτίμησή της ως εδώ. Η διεύθυνση της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζει επενδύσεις και προσλήψεις ώστε να παραχθούν έως ακόμη και 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της μέσα στη χρονιά.
Ως τώρα η εταιρεία έχει προμηθεύσει περίπου 18 εκατομμύρια δόσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (έχει συμφωνήσει να της παραδώσει 200 εκατ. δόσεις), ενώ έχει υπογράψει επίσης συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδά για την προμήθεια 40 εκατ. δόσεων.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στην Ευρυτανία: 39χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας με το αμάξι σε χαράδρα 60 μέτρων
- Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός ανασύρθηκε 53χρονος μετά από πυρκαγιά στο σπίτι του
- “Άκουσα μια φωνή”: Ο Άντονι Χόπκινς θυμάται την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ήταν αλκοολικός
- Αυτός ο χειμώνας στην Ευρώπη – Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ξεκινούσε κάθε μέρα με αυτό το πρωινό πριν γίνει viral trend, vid
- Κρεμλίνο: Είναι λάθος να μιλάμε για «ακύρωση» της συνόδου Πούτιν-Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις επισήμων μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο
- Τρόμος σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Εδεσαν 62χρονο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα
- O 13χρονος Ραφαήλ Παγώνης γράφει ιστορία: Κατέκτησε το Tennis Europe Junior Masters! vid
- Μαρινάκης: Ποια είναι η θέση ενός υποθετικού μονοπρόσωπου κόμματος για παιδεία, υγεία και εξωτερική πολιτική;
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΟΡΑ
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΚΙΝΗΤΑ









