• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δυο Νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία – 40 τα κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες – Σε καραντίνα ολόκληροι δήμοι

Δυο Νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία – 40 τα κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες – Σε καραντίνα ολόκληροι δήμοι

Και δεύτερος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην Ιταλία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο, μετέδωσε το ANSA. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες αφότου ένας 77χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

O πρώτος ασθενής του κοροναϊού στην βόρεια πόλη Πάδοβα υπέκυψε από τον Covid-19, λόγω της νόσου, όπως μετέδωσε χθες το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Σύμφωνα με το πρακτορείο πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα.

Οι ιατρικές αρχές ενημέρωσαν νωρίτερα χθες πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κινεζικού ιού ανέρχονται σε 15 στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και δύο στην περιφέρεια Βένετο, όπου βρίσκεται η πόλη της Πάδοβας.

Δεκατέσσερεις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού, το Καστιλιόνε Ντ΄ ‘Αντα και το Κοντόνιο και σε άλλους οκτώ δήμους της περιοχής, τις επόμενες ημέρες θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα μπορούν να εισέρχονται, κάθε φορά, μόνον λίγοι πελάτες.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

photo unsplash