Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τσεχίας!

Η Μόσχα προτίθεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Πράγα,

αλλά δεν θα ανεχθεί μη φιλικές ενέργειες εκ μέρους της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την απέλαση δύο Τσέχων διπλωματών που ανακοινώθηκε σήμερα, ως απάντηση για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Τσεχία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, αλλά δεν θα κλείνει τα μάτια σε μη φιλικές ενέργειες.

Στις 5 Ιουνίου η ρωσική πρεσβεία στην Πράγα ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας για την απέλαση δύο υπαλλήλων της πρεσβείας. Σύμφωνα με την τσεχική πλευρά, ένας από τους υπάλληλους της πρεσβείας σκόπιμα ενημέρωσε την υπηρεσία αντικατασκοπείας της Τσεχίας με ψευδείς πληροφορίες για μια σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον Τσέχων πολιτικών.

Σήμερα, 15 Ιουνίου, δύο υπάλληλοι της πρεσβείας της Τσεχίας στην Μόσχα, σε απάντηση για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα και θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία έως τις 17 Ιουνίου.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί