«Το στυλ ηγεσίας τους είναι ασυμβίβαστο με το δικό μας. Αυτό είναι ένα μείον για τη δημοκρατία, αλλά αισθανόμαστε πιο δυνατοί μετά από κάθε καταπίεση», είπε.
Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης CHP, τάχθηκε υπέρ μιας «κουλτούρας της συμφιλίωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, απαιτείται μια δημοκρατική στάση. Αυτό είναι όμως το πιο αδύναμο σημείο της κεντρικής κυβέρνησης. Για να το θέσω ξεκάθαρα: το αδύνατο σημείο της είναι η μεγάλη αλαζονεία της. Η κυβέρνηση έχει μια τέτοια αλαζονική προσέγγιση και δεν επιτρέπει άλλες ιδέες, παρά μόνο τις δικές της», όπως είπε.
Όταν ρωτήθηκε για το πολιτικό του μέλλον εκτός του Δήμου του, ο Ιμάμογλου παρέπεμψε στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης: «Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι΄αυτό, αλλά πρέπει να το κάνουν οι πολίτες. Είμαι ο δήμαρχος της πιο όμορφης πόλης στον κόσμο. Γι ‘αυτό και ο μόνος στόχος μου είναι να γίνω ο πιο επιτυχημένος δήμαρχός της», απάντησε.
Το ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ εξασθενεί, ο Ιμάμογλου δεν το βλέπει πάντως ως ευκαιρία για το δικό του κόμμα:
«Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να διοικεί αυτή τη χώρα από το 2018 και με τα λάθη της βλάπτει τόσο τη χώρα όσο και τους πολίτες, δεν μπορεί κανείς να το ονομάσει ευκαιρία. Θα επιθυμούσα να είχαμε μια καλύτερη κυβέρνηση, τότε θα είχαμε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό ανταγωνισμό. Αντί να συμβαίνει όμως αυτό υποφέρει μια ολόκληρη χώρα», τόνισε στη «Welt».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









