Δήλωση Ερντογάν ότι αναμένει από το Διεθνές Δικαστήριο «να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τις ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθεί στενά την διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο και αναμένει «θετική έκβαση».

Πάντως, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν θα αποφασίσει με την σημερινή του ετυμηγορία αν το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα. Θα κρίνει αν τα επιχειρήματα της προσφεύγουσας Νότιας Αφρικής είναι ευλογοφανή ώστε να δικαιολογείται η λήψη επειγόντων μέτρων κατά του Ισραήλ.

Μία απόφαση επί της ουσίας της υπόθεσης, η οποία θα κρίνει αν οι κατηγορίες περί διάπραξης γενοκτονίας στοιχειοθετούνται, θα χρειασθεί εξέταση της υπόθεσης εις βάθος, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί