Διεκόπη το Eurogroup – Δεν τα βρίσκουν στην Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος διάσπασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς συμφωνία διεκόπη, η δεκαεξάωρη τηλε-συνεδρίαση του Eurogroup. Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν όλη την νύχτα. Μεγάλο μέρος τους αναλώθηκε σε διαβουλεύσεις μεταξύ του Μάριο Σεντένο και μικρών ομάδων υπουργών για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα έφερνε την κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν. Οι θέσεις που συγκρούονται είναι:  της Ιταλίας, Ισπανίας – ευρωομόλογο, δάνεια από […]

Χωρίς συμφωνία διεκόπη, η δεκαεξάωρη τηλε-συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν όλη την νύχτα. Μεγάλο μέρος τους αναλώθηκε σε διαβουλεύσεις μεταξύ του Μάριο Σεντένο και μικρών ομάδων υπουργών για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα έφερνε την κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Οι θέσεις που συγκρούονται είναι:

 της Ιταλίας, Ισπανίας – ευρωομόλογο, δάνεια από τον ESM, ουσιαστική χωρίς αιρεσιμότητα και ρητή αναφορά στην κοινή έκδοση χρέους –

Γερμανίας, Ολλανδίας (δάνειο με Μνημόνιο, όροι μακροοικονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής για ESM, «όχι» στην αμοιβαιοποίηση του χρέους).

Μέχρι στιγμής αποδεικνύονται αγεφύρωτες.

Ο κ. Σεντένο δήλωσε (μέσω tweet) ότι η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο και ο σκοπός είναι ένα «ισχυρό δίχτυ ασφαλείας» για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες απέναντι στην πανδημία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί