«Χαροπαλεύει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός»: Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ αμέσως μετά τον πυροβολισμό του

Τον χαρακτήριζαν «ρωσόφιλο»! Είχε ταχθεί κατά της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.

Θύμα πολλαπλών πυροβολισμών έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico!

Η επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού», την ώρα που ο Fico χαιρετούσε υποστηριχτές του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο ίδιος δέχθηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και κοντά στην καρδιά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

“Μεταξύ ζωής και θανάτου” βρίσκεται ο Ρόμπερτ Φίτσο, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

«Για κρίσιμες ώρες» μιλούν πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Ακολουθεί ανάρτηση από τον επίσιμο λογαριασμό του Σλοβάκου πρωθυπουργού στο Facebook:

“Ο R. Fico δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας σήμερα. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, γιατί θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φτάσει στην Μπρατισλάβα λόγω της ανάγκης για άμεσο χειρουργείο. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες».

Ο Fico έχει κατηγορηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους και από δυτικά ΜΜΕ πως είναι «φιλορώσος», ενώ ήταν ο πρώτος που είχε αποκαλύψει την «τρελή» πρόταση του Μακρόν περί πιθανής αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Δείτε τα πρώτα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν τους πυροβολισμούς.

Στο πρώτο βίντεο είναι η στιγμή που φυγαδεύουν τον Σλοβάκο πρωθυπουργό. Κατά πληροφορίες εκείνη τη στιγμή είχε ακόμα τις αισθήσεις του:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί