Χαριστική βολή στις ΗΠΑ; Ο Μπάιντεν διπλασιάζει τον αριθμό των μεταναστών που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα

Χωρίς να υπολογίζονται όσοι εισέρχονται παράνομα από τον νότο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θέλει να διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των μεταναστών που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το επόμενο οικονομικό έτος, που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, φτάνοντας τους 125.000, ώστε να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή της, όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το υπουργείο Εξωτερικών θα διαβουλευτεί με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και με το Κογκρέσο ώστε να αυξήσει αυτόν τον αριθμό, που είχε καθοριστεί στους 62.500 για το οικονομικό έτος 2020, το οποίο λήγει αυτόν τον μήνα.

Το σχέδιο αυτό έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί βρίσκονται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και περιμένουν να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ. Πολλοί ακόμη έμειναν πίσω στο Αφγανιστάν, μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα αυτή.

Ο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί ότι θα ανατρέψει την πολιτική του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που γίνονταν δεκτοί κάθε χρόνο σε μόλις 15.000, τον χαμηλότερο στην ιστορία του σύγχρονου προσφυγικού προγράμματος. Αρχικά ο Μπάιντεν είχε αφήσει αυτόν τον αριθμό, αλλά υπαναχώρησε μπροστά στις επικρίσεις που δέχτηκε.

Το προσφυγικό πρόγραμμα είναι τελείως ξεχωριστό από εκείνο της χορήγησης ασύλου. Συνήθως οι πρόσφυγες αιτούνται να τους χορηγηθεί βοήθεια ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, περνούν από εξονυχιστικό εξέταση και στη συνέχεια τους παρέχονται οι νομικές δυνατότητες και οι πόροι ώστε να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή μπροστά σε ένα μεγάλο εμπόδιο στη Γερουσία κατά την προσπάθειά τους να επιτρέψουν σε εκατομμύρια μετανάστες να παραμείνουν νόμιμα στις ΗΠΑ, αφού η επίσημη νομική σύμβουλος της Γερουσίας αποφάσισε κατά της ενσωμάτωσης του μέτρου στο νομοσχέδιο δαπανών των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν μέλη του Κογκρέσου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί