Χαμός στην Γερμανία και τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν το παραμικρό – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε..

Οι Γερμανοί αγρότες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για πρωτόγνωρη κινητοποίηση όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Η δράση των αγροτών λαμβάνει χώρα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε εν μέρει την Πέμπτη τα σχέδιά της για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα. Η επιδότηση του ντίζελ για τους αγρότες θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2026, στο πλαίσιο της πράσινης από-ανάπτυξης!

Επιπλέον, ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα αυξηθεί κατά πενήντα τοις εκατό από τριάντα σε σαράντα πέντε ευρώ ανά τόνο CO2. 

Αυτός ο φόρος CO₂ δεν επηρεάζει μόνο τους αγρότες. Επηρεάζει τους πάντες στις αντλίες και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των καυσίμων. Οι μεταφορείς εμπορευμάτων επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό, καθώς η κυβέρνηση σκάβει ήδη βαθιά τις τσέπες τους με νέους κανονισμούς για τα διόδια εάν οδηγούν οχήματα εσωτερικής καύσης. Αυτό γίνεται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Φτάνει πια, τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας πρέπει να ακυρωθούν», σχολίασε στις παραμονές της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).

Μάλιστα, αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση μιας επιδότησης για το ντίζελ, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στην βόρεια Γερμανία, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενέργεια την οποία καταδίκασαν μέλη της κυβέρνησης.

Τελικά οι αγρότες απομακρύνθηκαν, αλλά τα πράγματα στην Γερμανία δείχνουν να κλιμακώνονται…

https://twitter.com/i/status/1743013121713754421

Όπως εξέφρασε πρόσφατα η Handelsblatt , σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου του Özdemir από τον Μάρτιο του 2023, «3,5 τοις εκατό ή περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι… δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή κάθε μέρα». Η Ομοσπονδιακή Ένωση Τραπεζών Τροφίμων (που δίνουν τρόφιμα σε φτωχοποιημένους πολίτες) ανακοίνωσε στα μέσα του έτους ότι “έχουν τώρα έως και 50 τοις εκατό περισσότερους πολίτες.

Δείτε βίντεο με αγρότες να κατακλύζουν γερμανικούς δρόμους:

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί