Χαμός στη Βενετία: Κάτοικοι συγκρούονται με την αστυνομία για τη χρέωση €5 στους τουρίστες (vid)

Οι Αρχές της Βενετίας κατηγορήθηκαν από τους πολίτες ότι μετατρέπουν τη διάσημη πόλη σε «θεματικό πάρκο», καθώς τίθεται σε ισχύ ένα από καιρό καθιερωμένο τέλος εισόδου για τους ημερήσιους τουρίστες.

Η Βενετία είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στον κόσμο που θέτει σε ισχύ ένα τέτοιο σύστημα. Η χρέωση των 5 ευρώ, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, στοχεύει στην προστασία του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από τις επιπτώσεις του υπερβολικού τουρισμού, αποτρέποντας τους ημερήσιους εκδρομείς και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λουίτζι Μπρουγκνάρο, καθιστώντας την πόλη και πάλι «βιώσιμη».


Όμως, αρκετές επιτροπές και ενώσεις κατοίκων άρχισαν μαζικές διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι το τέλος δεν θα κάνει τίποτα για την επίλυση του ζητήματος.
Tο σύστημα φάνηκε να έχει κάνει μια ασταθή αρχή την Πέμπτη, προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς επισκέπτες, αλλά και διαμαρτυρίες από ορισμένους κατοίκους.

Στην Piazzale Roma, όπου βρίσκεται ο κεντρικός τερματικός σταθμός λεωφορείων της Βενετίας, υπήρξε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των περίπου 500 ατόμων που διαμαρτύρονταν κατά του τέλους.

Kάτοικοι της Βενετίας διαμαρτύρονται για το εισιτήριο
«Μπορώ να σας πω ότι σχεδόν ολόκληρη η πόλη είναι αντίθετη» υποστήριξε ο Matteo Secchi, ο οποίος ηγείται της Venessia.com, μιας ομάδας ακτιβιστών κατοίκων.

«Δεν μπορεί να επιβληθεί εισιτήριο εισόδου σε μια πόλη. Το μόνο που κάνουν είναι να τη μετατρέψουν σε θεματικό πάρκο. Αυτή είναι μια κακή εικόνα για τη Βενετία… Θέλω να πω, αστειευόμαστε;».

Το εισιτήριο εισόδου, το οποίο απαιτείται μόνο για την πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, μπορεί να κρατηθεί ηλεκτρονικά και θα ισχύει από την Πέμπτη έως τις 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής του φάσης.

Εξαιρούνται οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα παιδιά κάτω των 14 ετών, καθώς και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν.

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες, όμως, χρειάζεται να αγοράζουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα τους παρέχεται ένας κωδικός QR. Όσοι δεν διαθέτουν, θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο κατά την άφιξη, με τη βοήθεια τοπικών συνοδών, οι οποίοι θα πραγματοποιούν επίσης τυχαίους ελέγχους σε πέντε κύρια σημεία άφιξης, συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρομικού σταθμού Santa Lucia. Όσοι δεν έχουν εισιτήριο κινδυνεύουν με πρόστιμα μεταξύ 50 και 300 ευρώ.

Το συμβούλιο της Βενετίας ανακοίνωσε ότι 5.500 άτομα είχαν κλείσει εισιτήριο για την 25η Απριλίου, εθνική εορτή στην Ιταλία, φέρνοντας 27.500 ευρώ στα ταμεία της πόλης την πρώτη ημέρα.

(Με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί