Αυτός είναι ο μακελάρης του Καναδά- Εκτέλεσε 16 ανθρώπους (BINTEO)

Η κοινωνία στην επαρχία της Νότιας Σκοτίας στον Καναδά, αλλά και ολόκληρη η χώρα, είναι ακόμα συγκλονισμένη μετά από το μακελειό που σημειώθηκε την Κυριακή, όπου ένας ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 16 ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι πλέον νεκρός, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε […]

Η κοινωνία στην επαρχία της Νότιας Σκοτίας στον Καναδά, αλλά και ολόκληρη η χώρα, είναι ακόμα συγκλονισμένη

μετά από το μακελειό που σημειώθηκε την Κυριακή, όπου ένας ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 16 ανθρώπους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι πλέον νεκρός, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV, ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό, μετά από 12 ώρες ανθρωποκυνηγητού.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία. Οι τοπικές αρχές δημοσίευσαν στο twitter τη φωτογραφία του δράστη, καθώς και το μεταποιημένο όχημά του, που έμοιαζε με περιπολικό.

Πρόκειται για τον Γκάμπριελ Γουόρτμαν που εργαζόταν ως οδοντοτεχνίτης στο Ντάρτμουθ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Οδοντιατρικής Εταιρείας της Νέας Σκοτίας.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η αστυνομία RCMP ταιριάζει με τον άνδρα που είχε εμφανιστεί σε εκπομπή το 2014 και είχε δώσει συνέντευξη σχετική με το επάγγελμά του στο CTV Atlantic.

Όλοι έμειναν έκπληκτοι αφού χαρακτήρισαν το δράστη καλό άνθρωπο και γείτονα που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Μιλούν για κάτι που δεν έχει λογική. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ανάμεσα στα 16 θύματα του Γουόρτμαν ήταν και η αστυνομικίνα Χάιντι Στίβενσον, 23 χρόνια στην υπηρεσία, μητέρα δύο παιδιών.

Το αιματηρό αυτό συμβάν στη Νέα Σκοτία του Καναδά έγινε πλέον η χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί