Η 59χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση δέντρου που προκάλεσαν οι σφοδροί άνεμοι, στην περιοχή Γκολντ Κόουστ (ανατολικά), όπως δήλωσε ο Τζέι Νιούτον από την υπηρεσία ασθενοφόρων.
«Ήταν σαν μια περιοχή που επλήγη από καταστροφή, υπήρχαν δέντρα σε όλο τον δρόμο», εξήγησε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Η καταιγίδα έθεσε εκτός λειτουργίας γραμμές ηλεκτροδότησης γύρω από το Μπρισμπέιν, την περιφερειακή πρωτεύουσα στο Κουίνσλαντ, ανέφερε ο τοπικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Energex, που έκανε λόγο «για καταστροφικές και εκτεταμένες ζημιές, σε κλίμακα κυκλώνα».
«Πάνω από 800 γραμμές ηλεκτροδότησης τέθηκαν εκτός λειτουργίας, 120.000 πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θα χρειαστούν ημέρες για να αποκατασταθεί η υπηρεσία», ανέφερε η εταιρία στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).
Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νέο σοβαρό κύμα καταιγίδων με ισχυρούς ανέμους, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις, για σήμερα, Τρίτη. Παράλληλα εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα σε ποτάμι που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ από το Γκολντ Κόουστ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περού: Επίθεση σε ανθρακωρύχους παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι
- Φονική πυρκαγιά σε μπαρ στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία
- Τραμπ: Παίρνω περισσότερη ασπιρίνη από αυτή που μου συστήνουν οι γιατροί, γι’ αυτό έχω μώλωπες
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









