• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι ΗΠΑ έριξαν πυρηνικά στη Ρωσία σε άσκηση προσομοίωσης (βίντεο)

Οι ΗΠΑ έριξαν πυρηνικά στη Ρωσία σε άσκηση προσομοίωσης (βίντεο)

Ως απάντηση στη Ρωσική επίθεση σε μέλος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με τακτικά πυρηνικά όπλα

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας Μαρκ Έσπερ παρακολούθησε  άσκηση στην οποία οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με πυρηνικά τη Ρωσία. Συνήθως σε αυτές τις ασκήσεις δε συμμετέχουν τόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

‘’Μας επιτέθηκαν με τακτικά πυρηνικά όπλα (όπλα χαμηλής, πυρηνικής δε ισχύος) και στην πορεία των ασκήσεων απαντήσαμε με χρήση κλασικού πυρηνικού όπλου’’, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η επίθεση έγινε ως αντίποινα σε Ρωσική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον μέλος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Το μυαλό όλων μας φυσικά πάει στην ολοένα και αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο Συριακό μέτωπο.

Ο αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τον εκσυγχρονισμό του Αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου με διηπειρωτικούς πυραύλους, υποβρύχια, βομβαρδιστικά και πυραύλους Κρουζ. ‘’Σε μια περίοδο όπου οι αντίπαλοι μας εκσυγχρονίζουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, είναι λογικό να κάνουμε και εμείς το ίδιο’’.

Όταν ρωτήθηκε πόσα και σε ποια σημεία έπεσαν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας η απάντηση του ήταν: ‘’Σε περιορισμένο βαθμό’’.

Οι ΗΠΑ έχουν το πυρηνικό δόγμα της ‘’Ευέλικτης ανταπόδοσης’’, ένα δόγμα που θεωρητικά προβλέπει κλιμακωτή χρήση πυρηνικών όπλων, από τα περιορισμένης ισχύος στα απολύτως καταστροφικά.

Φυσικά στην πράξη είναι αδύνατον από τη στιγμή που πέσουν πυρηνικά, η χρήση τους να μείνει περιορισμένη. Αυτό που ακολουθεί είναι η αμοιβαία καταστροφή (MAD-Mutual Assured Destruction).

photo: pexels