Αργεντινή: Αρνείται να ανεφοδιάζει με καύσιμα αεροσκάφη της Κούβας- Αναστολή των πτήσεων

;Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αβάνα

Η Κούβα ανακοίνωσε την αναστολή των εμπορικών πτήσεων της Cubana de Aviación προς και από την Αργεντινή εξαιτίας της άρνησης της πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας αυτής, της YPF, να ανεφοδιάζει με καύσιμα τα αεροσκάφη της, κατ’ εφαρμογή του εμπάργκο των ΗΠΑ στη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση.

Η Cubana de Aviación είναι αναγκασμένη να αναστείλει τις κανονικές πτήσεις που συνδέουν την Κούβα με την Αργεντινή» εξαιτίας της άρνησης της YPF, «κατ’ εφαρμογή του αμερικανικού αποκλεισμού σε βάρος της Κούβας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η κουβανική διπλωματία χαρακτήρισε «αντιφατική» τη θέση της κυβέρνησης του ακραίου φιλελεύθερου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, που παρότι δηλώνει πως τάσσεται υπέρ «της ελευθερίας με κάθε κόστος, περιορίζει την ελευθερία μιας εταιρείας η οποία τηρεί απαρέγκλιτα τους κανονισμούς της Αργεντινής και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ)», συνεχίζει το κείμενο.

Κατά το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, η πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής «παραβιάζει κατάφωρα» την εθνική νομοθεσία, που θεωρεί «εντελώς ανεφάρμοστους» ξένους νόμους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κούβας ανακοίνωνε την ακύρωση δυο πτήσεων εξαιτίας του ότι ήταν αδύνατο να ανεφοδιαστούν τα αεροσκάφη της με καύσιμα.

Η Cubana de Aviación εκτελεί πτήσεις προς τη Μαδρίτη και το Καράκας, όπου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της με κηροζίνη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί