Αποβιβάστηκαν στη Φλόριντα των ΗΠΑ οι υγιείς επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Zaandam και Rotterdam (βίντεο)

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Zaandam και Rotterdam, τα οποία μετέφεραν αρκετούς ασθενείς με νέο κορωνοϊό, αποβιβάστηκαν σήμερα στο Φορτ Λότερντεϊλ της Φλόριντας, μετά από μια Οδύσσεια στον Ειρηνικό και την Καραϊβική και αφού πολλά λιμάνια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής τους απαγόρευσαν να ελλιμενιστούν. «Γραφτήκαμε στην ιστορία. Μέχρι αύριο, όλα θα έχουν τελειώσει», είπε ο […]

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Zaandam και Rotterdam, τα οποία μετέφεραν αρκετούς ασθενείς με νέο κορωνοϊό, αποβιβάστηκαν σήμερα στο Φορτ Λότερντεϊλ της Φλόριντας, μετά από μια Οδύσσεια στον Ειρηνικό και την Καραϊβική και αφού πολλά λιμάνια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής τους απαγόρευσαν να ελλιμενιστούν.

«Γραφτήκαμε στην ιστορία. Μέχρι αύριο, όλα θα έχουν τελειώσει», είπε ο πλοίαρχος του Rotterdam, ο Μπας βαν Ντρόιμελ, απευθυνόμενος στους επιβάτες με ένα ηχητικό μήνυμα. «Ορισμένοι από εσάς έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους», επισήμανε ο καπετάνιος, ευχαριστώντας τους επιβάτες για την υπομονή και τη συνεργασία τους.

Η τύχη των Zaandam και Rotterdam αποφασίστηκε μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας Holland America, των τοπικών αρχών της Φλόριντας, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και της ακτοφυλακής. Τελικά, χθες δόθηκε το πράσινο φως για να πιάσουν λιμάνι τα δύο πλοία.

Σύμφωνα με το πλάνο αποβίβασης, λεωφορεία που θα συνοδεύονται από αστυνομικούς θα μεταφέρουν στο αεροδρόμιο του Φορτ Λότερντεϊλ 1.200 επιβάτες που φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους. Από εκεί θα επιβιβαστούν σε πτήσεις τσάρτερ για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Περπατάμε στον διάδρομο» είπε ενθουσιασμένη μια 49χρονη, η Γουέντι Ντε Πίνιο, η οποία βγήκε από την καμπίνα της αφού παρέμεινε σε καραντίνα επί 14 ημέρες μαζί με τον σύζυγό της, τον Ρικ, 53 ετών. Το ζευγάρι φορούσε μάσκες προστασίας και ανέβηκε σε ένα λεωφορείο μαζί με άλλους επιβάτες, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Είκοσι έξι επιβάτες που έχουν συμπτώματα γρίπης θα παραμείνουν σε καραντίνα στις καμπίνες τους μέχρι να αναρρώσουν ενώ άλλοι 14, οι οποίοι χρειάζονταν νοσηλεία, μεταφέρθηκαν ήδη από χθες σε τοπικά νοσοκομεία. «Κάποιοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι σταθεροί», είπε μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Μπράουαρντ Χελθ.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν πάνω στο Zaandam. Από τις 22 Μαρτίου 250 επιβάτες και μέλη του πληρώματος παρουσίασαν συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης, σύμφωνα με την εταιρεία Holland America. Έντεκα επιβάτες και ναυτικοί υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί.

amna / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί